Ontbijt

Havermout met een zoet appeltje en rode biet

Ik ben verzot op havermout. Met wat amandelmelk, een schepje proteïne poeder met vanille of witte chocolade smaak (van body en fit) & veel fruit. Dit is één van mijn favoriete ontbijtjes. Vroeger deed ik in mijn kommetje véél te veel havermout, en natuurlijk kreeg ik hiervan een opgezwollen buik. Havermout is gezond, bevat gezonde vetten maar bevat ook koolhydraten. Dus weeg je havermout af, een 30 gram is voldoende om jouw voormiddag door te komen. Voeg hier andere lekkere dingetjes bij zoals fruit, rozijnen, nootjes, zaden, …

Warme havermout met appel en rode biet

Je denkt waarschijnlijk, rode biet bij havermout?? Als ontbijt?? Maar probeer dit uit, en geloof me je zult het ECHT lekker vinden. Dit is een gemakkelijke manier om je dagelijkse groenten binnen te krijgen. Dit ontbijt geeft je een boost, en is perfect voor sporters of voor mensen die willen afvallen. Of die gewoon gezond willen doen 🙂 !

Enkele gezonde eigenschappen van rode biet:

  • Rode bieten zijn rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur, vezels, …
  • Het rode pigment bevat antioxidanten (betalaïne) die het risico op hartklachten verkleinen
  • Het helpt je spijsvertering en verbetert je stofwisseling
  • Door de aanwezigheid van foliumzuur beschermen ze tijdens de zwangerschap tegen spina bifida (open ruggetje)
  • Ze  helpen je cholesterol verlagen
(bron: https://ecobioliving.eu)

Dus lieve mensen, haal die rode bietjes in huis en probeer dit ontbijtje uit!

Laat weten wat jullie ervan vinden. Fijne zonnige dag vandaag lieverds!

Havermout met een zoet appeltje en rode biet

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 5 min

Ingredients

  • - 1 rode biet
  • - 1 zoete appel
  • - 30 gram havermout
  • - 1/2 schepje proteine poeder (optioneel)
  • - 150 ml amandelmelk of kokosmelk
  • - 100 ml water
  • - 1 tl Stevia poeder
  • - 1 tl kaneel
  • - 2 dadels
  • Afwerking:
  • - cashew nootjes, kaneelkruiden, fruit naar keuze

Instructions

1

Rasp de rode biet en de appel. Weeg je havermout af.

2

Neem een pannetje, doe hierin de amandelmelk, water, havermout, geraspte biet en appel. Laat dit koken op een laag vuurtje.

3

Hoe langer je hem laat staan, hoe romiger hij word.

4

Voeg er 1 theelepel kaneel, stevia poeder, proteïne poeder en fijngesneden dadel aan toe.

5

Meng alles goed door elkaar. Giet dit in een kommetje, laat even afkoelen.

6

Werk af met wat cashewnootjes, kaneelkruiden en fruit.

7

Smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Stephanie
    23 augustus 2018 at 16:36

    Ziet er heel lekker uit! Is het ook mogelijk om dit de avond ervoor te maken? Of is dit dan niet meer zo lekker?

    • Reply
      Sofia
      25 augustus 2018 at 08:03

      Ja hoor. Dat kan perfect! Gewoon in je koelkast bewaren!
      Smakelijk! xxx

    Laat een antwoord achter aan Stephanie Cancel Reply