Hotspots

Marrakech: hotspots

Al jaren op mijn bucketlist. Een bruisende prachtige stad. Zo mooi, veel cultuur, geuren, smaken, … Vriendelijke mensen. Genoten van de eerste tot de laatste minuut.

Wij zochten wel naar restaurantjes waar je een glaasje alcohol kon drinken. Want op sommige plekken serveren ze geen alcohol (door hun geloof).

Doorkruis de stad via de gedownloade app Maps.me. Hier kan je al je plekjes, restaurants, … vast pinnen op voorhand. Zodanig dat je zonder wifi of internet ook je weg goed kan vinden.

Wij deden alles te voet. Maar gebruik gerust een taxi, je kan de gele auto’tjes overal vinden.

STAY:

Riad Kasbah & Spa
Aanrader!! Mooie bovenste kamer (dit zou ik wel nemen in een Riad, want anders wel veel lawaai denk ik ’s morgens tijdens het ontbijt). Super vriendelijke mensen. Zo welgekomen en helpen je goed doorheen de stad en geven je ook tips & tricks. Zeker hun Hammam, scrub en massage uit proberen! Dit wordt gedaan door een Marokkaanse dame, wauuw!

TO EAT:

  • Kabana : Een zalige rooftopbar vol planten en groen. Lekkere cocktails, tapas en zelfs een ruime keuze aan sushi. Must try! Ik dronk daar een heerlijke Limoncello spritzzzzzz…

DarDar

Onze eerste avond was direct een voltreffer, pal in de medina. Wat een rooftop, verscholen in de kleine straatjes van Marrakech. Wat een view, ambiance en yummyy traditionele Marokkaanse gerechten. We aten er een Tajine & Pink couscous met lam. Overheerlijk! Lekkere cocktails en wijntjes met zicht op het Atlas gebergte. Pareltje!

Open air restaurant. Een zalig en warm gevoel als je hier toekomt. Een prachtige setting met weeral een mooi zicht op het gebergte en de Koutoubia. Als de avond valt, heb je hier dan ook een prachtige sterrenhemel. We aten hier mini tapashapjes, heerlijke ceasar salad, burger en verse gegrilde groenten.

Ga hier zeker voor een dessertje, want ze staan bekend voor hun patisserie (hun bakkerij vind je op de gelijkvloers).

Nog aanraders om lekker te gaan lunchen of dineren: Atay café rooftop, La Famille (lunch), L’Mida Rooftop, Nomad, Shtatto, Plus 61, Café des epices (lunch), Limoni (Italiaan), Foundouk, café Arabe (medina, cocktails €8) 

TO SEE:

  • Jardin secret (tuinen in de medina, klein maar mooi.)
  • Musée de la confluence + Dar el Bacha (super leuk voor koffie!!) prachtige mozaïekjes.
  • Jardin Majorelles & Yves Saint Laurent museum
  • Ben Youssef MADRASA (Islam school)
  • Djermâa-el-Fna
  • Musee de la Palmeraie
  • Bahia palace: In Paleis Bahia vind je ontzettend veel mooie binnentuinen, mozaïek, groene planten en mooie bogen.
  • Koutoubia moskee
  • De Souks

En nog zoveel meer. Wij waren er maar 4 nachten en 3 volle dagen. Dit was ideaal voor ons om deze dingen allemaal te bezoeken. Wat was me dit een magische citytrip. WAUUUWie!

Nog enkele tips:

*Ga met een respectvolle manier om met de pusherige verkopers. Zeg dat je het mooi vind, maar dat je het echt niet gaat kopen. En loop gewoon door 🙂

*Loop niet met mannen mee die je de weg willen wijzen. Je zal zoiezo moeten betalen. Gebruik de app ‘maps’.

*Onderhandel!

*Boek op tijd je restaurantjes!

*Drink muntthee tussen de Marokkanen, eet verse dadels, ga lokaal lunchen en geniet op de vele hippe rooftop bars.

Liefs,

Sofie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply