De gezonde versie! De saus maak ik op basis van bloemkool, amandelmelk en kaas. Lekker wat groene groenten erbij: erwtjes en verse prei. Afwerken met blokjes ham (of kip). En serveren met volkoren penne of courgetti! Mmmm! Healthy pasta night!
Smakelijk!
Sofia
Bloemkool carbonara met prei en erwtjes
Print RecipeIngredients
- - 1 bloemkool
- - 250 gram ham blokjes (of kip)
- - 1 ei
- - 200 gram gemalen kaas
- - 250 gram gesneden prei wit
- - 200 gram doperwten
- - 200 ml amandelmelk en 200 ml groenten bouillon
- - 1 groenten bouillon blokje
- - Peper, zout, nootmuskaat,
- - 1 ui
- - 1 courgette
- - 200 gram volkoren penne
- - Verse peterselie
Instructions
Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 tal minuten in groenten bouillon tot ze gaar zijn. Giet het bouillon water af in een aparte beker. Mix eerst de gare bloemkool samen met de kaas en 200 ml amandelmelk. Voeg nu 200 ml van de bouillon eraan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Is hij te dik? Voeg nog wat bouillon eraan toe (water). Is de saus te dun? Voeg nog wat extra gemalen kaas eraan toe.
Ondertussen haal je de courgette door de spiraal snijder en zet even aan de kant.
Snij de prei in stukjes en stoof samen met de erwten en ui kort aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Als ze kort aangebakken zijn mogen deze bij de bloemkoolsaus, Voeg nu nog een eitje eraan toe en meng alles goed door elkaar. Laat nog even sudderen op een laag vuur.
Serveer met volkoren penne, courgetti, verse peterselie en nog wat kaas on top.
No Comments