Diner

Geroosterde aubergine met kip & courgette salsa

Dit is echt een zomers gerechtje meegenomen uit Portugal. Een klein hip restaurantje in de Algarve streek. Ik ‘pimpte’ het wat en maakte het ietsje gezonder 😉 . Want dit moest ik met jullie delen. Ik hou van geroosterde aubergines! Zoo lekker. Je hebt direct een zuiders gevoel. De combinatie met een frisse courgette salsa en een stukje kip erbij. Het perfect licht gerecht! Smakelijk!

Geroosterde aubergine met kip & courgette salsa

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

 • - 1 aubergine
 • - 1/3 courgette
 • - 1 kipfilet
 • - 8 zwarte olijven
 • - Olijfolie
 • - Peper en zeezout
 • - Snuifje Provençaalse kruiden (of Italiaanse kruiden)
 • - 1 el sesamzaad
 • - 1 klein handje verse koriander
 • - 1 tl kappertjes
 • - Snuifje komijn poeder
 • - 1 el citroensap

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine in de lengte in twee gelijke helften. Maak met je mes 'kruisgewijze' sneden. Wrijf de bovenkant in met olijfolie en kruid met grof zeezout en peper.

2

Leg de aubergines op wat bakpapier en stop voor ongeveer 30 a 40 minuten in de oven.

3

Ondertussen maak je de salsa: neem een stukje courgette, snij in blokjes en bak ze aan in wat olijfolie of kokosolie. Kruid met peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Doe de gebakken courgettes in een kommetje, kruid met verse koriander, peper, komijn en grof zeezout. Giet er wat olijfolie en citroensap over. Snij zwarte olijven in twee en doe deze samen met het sesamzaad & de kappertjes bij het courgette mengsel. Meng alles goed door elkaar.

4

Snij de kip in blokjes, bak in wat olijfolie of kokosolie (ik doe er altijd wat kippenkruiden op) tot ze een goudbruine kleur hebben.

5

Haal de aubergine uit de oven, doe de courgette salsa erop en serveer de gebakken kip erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply