Dessertjes/ Ontbijt

Aardbei kokos pudding

Zomer, dan denk je toch aan zoete aardbeien? Niet? 😉 Deze aardbeien pudding is heerlijk romig en dankzij de kokosroom is het een voedzaam kommetje! Je kunt het prima als ontbijt eten, maar ook fantastisch lekker als dessert! Tipje: serveer dit als dessertje met wat gesmolten pure zwarte chocolade erover met een glaasje prosecco of champagne! Je zal scoren!:)

Aardbei kokos pudding

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 1/2 kokosroom (blikje kokosmelk de dag ervoor in de koelkast zetten, het bovenste zal hard worden en kan je gebruiken om opgeklopte room van te maken)
  • - Stevia
  • - 1 el honing
  • - 1 tl amandelpasta
  • - 10 aardbeien
  • - Afwerking: aardbeien en geroosterde kokosschilfers

Instructions

1

Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast, schep de helft van de room uit het blikje. Klopt dit op in een kommetje.

2

Snij nu de aardbeien, elke aardbei in 4 gelijke stukken snijden.

3

Meng dit door de kokosroom samen met de honing, stevia en amandelpasta.

4

Verwarm de oven voor op 180 graden, neem wat zilverpapier, leg hier wat kokosschilfers op en rooster een 5 tal minuten in de oven. Tot ze een krokant zijn en een goudbruine kleur hebben. Let op, hou goed in de gaten, ze kunnen snel zwart worden.

5

Zet een aantal uren in de koelkast of smul er direct van.

6

Hoe langer in de koelkast, hoe harder de pudding wordt.

7

Werk af met de schilfers en aardbeien.

Notes

Ik werk deze heerlijke pudding af met lekker aardbei/mango granola van I just Love Breakfast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply