Diner

Zuiderse vispapillot

Gezond & hemels lekker. Dat is deze zuiderse vis papillot! Mengeling van verse witte vis en groenten. Zoveel smaak! Gemakkelijk te bereiden in de oven of op de barbecue. Je kan het pakketje makkelijk op voorhand bereiden. Geen werk als je gasten komen. Dit is één van mijn favoriete gerechten dat ik klaar maak in de zomer. Geniet!

Zuiderse vispapillot

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 4 stukken zeeduivel
  • - 4 stukjes (gefileerde) pladijs
  • - 20 groene olijven
  • - 4 tl visfond
  • - Olijfolie
  • - Zwarte peper en grof zeezout
  • - 2 el verse rozemarijn, peterselie en oregano
  • - 1/2 courgette
  • - 1/2 rode paprika
  • - 10 kerstomaatjes
  • - 2 pijpajuinen
  • - 2 el kappertjes
  • - 4 stukjes citroen (1/2 citroen in 4 gesneden)
  • - 10 kleine groene asperges
  • - 3 el pijnboompitten en 3 el walnoten

Instructions

1

Snij alle groenten en olijfjes in fijne stukjes, doe deze in een grote kom en kruid al met peper en grof zeezout. Enkel de asperges mogen gewoon in 2 gesneden worden.

2

Neem een keukenmixer, mix kort de pijnboompitten en walnoten tot en fijn mengsel.

3

Neem nu 4 grote stukken aluminiumfolie.

4

Rol per folie een stuk zeeduivel en pladijs in een rolletje.

5

Giet wat olijfolie over de vis.

6

Kruid nu met wat visfond (ik gebruik deze van het merk 'maggi'), peper, zeezout, rozemarijn, peterselie en oregano.

7

Nu mag er wat van het groenten mengsel bij. Kruid opnieuw. Leg er een stukje citroen bij en strooi er wat notenmengsel over. Herhaal dit nu voor de andere 3 papillot.

8

Voeg nu het folie dicht, en als de gasten komen verwarm de oven voor op 200 graden. De vis papillotten mogen er een 20/30 tal minuten in.

Notes

Zorg dat de papillot niet te strak verpakt is. Het pakketje moet ruimte hebben om zich te vullen met stoom zodat de vis & groenten goed kunnen garen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply