Zin in een heerlijk, fris en licht gerecht? Iets dat snel klaar is? Voor jezelf, jouw gezin of als er vrienden komen eten? Wil je niet de hele tijd in de keuken staan? Dan is deze vegetarische volkoren couscous schotel met feta iets voor jouw!
Ik eet regelmatig volkoren couscous, gewoon omdat het lekker is én gezond. Couscous is een zeer populair gerecht uit Marokko. Een couscous salade is perfect als bijgerecht bij de BBQ of gewoon als maaltijd. Dit is altijd een goed idee. Het is zo snel klaar, gewoon wat kokend water erover en de groentjes erbij. En klaar! Deze combinatie met feta, rozijnen en noten is mijn favoriet! Je kan couscous warm of koud eten. Je kan er zoveel kanten mee op, combineren met allerhande groenten en kruiden, serveren met een lekker stukje vlees of vis, … Noem maar op! En ik vind dat dit zo mooi oogt op je tafel. Doe je couscous in een grote mooie (Marokkaanse) schotel. Je zal er niet kunnen afblijven! Smakelijk lieverds!
Volkoren couscous met feta
Print RecipeIngredients
- - 200 gram volkoren couscous
- - 1 vetarm groenten bouillon blokje
- - 2 lente uitjes
- - 1 citroen
- - 100 gram feta kaas
- - 50 gram kikkererwten
- - 1 courgette
- - 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
- - 1 teentje look
- - 10 kerstomaten
- - 1/4 rode paprika
- - 1/4 gele paprika
- - 1 handje rozijnen
- - verse munt en koriander
- - 1 handje ongezouten cashewnootjes
- - 2 el olijfolie
- - zout, peper
- - 1/2 granaatappel
- - 50 gram doperwten (diepvries)
Instructions
Breng 250 ml water aan de kook, doe er een groente bouillon blokje en wat zout erbij. Doe de couscous in een vuurvaste schaal, en als het water kookt, dan giet je dit voorzichtig over de couscous. Totdat de couscous juist onder staat (niet meer water erbij doen). De couscous moet het water helemaal absorberen en wat zachter worden.
Laat 5 minuutjes afgedekt staan. Daarna giet je er wat olijfolie over, kruid met wat peper en druppel er wat citroensap erover.
Snij de kerstomaatjes in partjes, lente ui in ringetjes, hak de munt en koriander grof, de feta in blokjes en de paprika's in kleine stukjes. Zet deze mengeling aan de kant.
Neem 50 gram kikkererwten, leg ze op een bakplaat, leg de cashewnoten erbij. Rooster dit even in de oven op 200 graden, ongeveer 15 tal minuutjes.
Snij je courgette in kleine blokjes, en je sjalotje in fijne stukjes en bak dit in de pan met 1 teentje geperste look.
Haal doperwten uit je diepvries, doe deze in een kommetje en giet er warm water over. Deze ontdooien snel, dus je hoeft ze niet te koken.
Maak nu de couscous schotel. Meng alles door de couscous.
Voeg hier een handje rozijnen aan toe. Kruid met peper en zout.
Giet nog wat olijfolie over de couscous en serveer met schijfjes citroen, wat granaatappel en grof gehakte munt & koriander.
No Comments