Knabbels/ Lunch

Bloemkool popcorn met yoghurtdip

Een restje bloemkool over? Dan is dit receptje iets voor jouw. Ik heb voor  jullie een gezonde snack, bijgerecht of aperitief hapje… Bloemkool popcorn. Het is zeer lekker, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met een ‘echte zoete/zoute popcorn’. Het heeft gewoon de naam omdat de bloemkoolroosjes lijken op popcorn. Dit is een gezonde en warme snack voor je feestjes. Of om ’s avonds in je zetel van te genieten met een heerlijke yoghurtdip. Deze bloemkool snack is het lekkerst als je ze krokant maakt. Het is eens iets anders dan die rauwe wortels, komkommers, kerstomaten, .. waar je meestal mee dipt in een sausje. De bloemkool gaat super goed samen met de yoghurt dip. Dit maakt het dan weer lekker fris. Dus gewoon.. GENIETEN! 🙂

Bloemkool popcorn met yoghurtdip

Print Recipe
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 1 bloemkool
  • - 2 el olijfolie
  • - Kruiden: 1 el paprikakruiden, peper, grof zeezout, snuifje cayennepeper, Provencaalse kruiden
  • - Om de bloemkool een krokant korstje te geven: 2 eieren en 2 eetlepels paneermeel
  • Yoghurtdip:
  • - 125 gram magere natuur yoghurt
  • - Verse bieslook
  • - Peper en zout
  • - Snuifje cayennepeper
  • - 1 teentje look (optioneel)
  • - Snuifje currypoeder

Instructions

1

Verwarm je oven op 220 graden, en bedek je bakplaat met bakpapier.

2

Haal de roosjes van je bloemkool (neem 'hap'klare stukjes, dus niet te groot).

3

Neem twee aparte kommetjes: doe in het ene de eieren en in de andere het paneermeel. Dip de roosjes in het kommetje van de eieren en daarna in het paneermeel. Let op: er hoeft echt niet super veel op hoor, gewoon om dat extra krokantje te geven.

4

Leg de bloemkool op je bakplaat, en kruid met paprikakruiden, peper, cayennepeper, Provençaalse kruiden en lekker veel grof zeezout. Giet er wat olijfolie over.

5

Zet dit in de oven, ongeveer 40 minuten. Af en toe eens opschudden zodanig dat ze niet verbranden.

6

Ondertussen maak je de yoghurt dip: neem een leuk kommetje, doe daarin je de yoghurt en meng dit met de kruiden. Je kruid dit wat naar je eigen keuze. Dus proeven is de boodschap.

7

Haal je bloemkool uit de oven, en laat afkoelen. Serveer in een leuke schaaltje met prikkers. Smakelijk!!

Notes

Niet zo zot van yoghurt? Of je wil het wat 'cheesy'? Je kan de dip ook perfect met cottage cheese of ricotta maken (zelfde kruidenmix).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply