Knabbels

Crispy boerenkool chips

Boerenkool is echt een wintergroente. Niet altijd makkelijk te vinden bij ons. Een kool die ontzettend gezond is, die veel verschillende vitamines, mineralen, kalium, … bevat. Dus enkel alleen maar positieve dingen gebeuren er in je lichaam als je boerenkool eet. Het lijkt mss wat vreemd, chips maken van een kool. Maar Give it a try! Geloof me, verrassend lekker & niet moeilijk om te maken. Je kunt de chips als tussendoortje eten of bij je salade doen.

Crispy boerenkool chips

Print Recipe
Serves: 1 kom Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 250 gram boerenkool (of hoeveel er in de koelkast zit)
  • - 2 el olijfolie
  • - 2 el verse rozemarijn
  • - Grof zeezout
  • - Peper
  • - Snuifje paprikapoeder
  • - Snuifje komijnpoeder
  • (eventueel wat look kruiden erover strooien)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Verwijder de harde delen (steel, harde nerven, ...) van de boerenkool, en snij in grove stukken, leg op een bakplaat.

3

Besprenkel met olijfolie en de kruiden.

4

Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Zorg dat ze niet teveel verkleuren, want anders is de smaak ook anders. Dus hou ze in het oog.

5

Laat ze afkoelen. !

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply