Boerenkool is echt een wintergroente. Niet altijd makkelijk te vinden bij ons. Een kool die ontzettend gezond is, die veel verschillende vitamines, mineralen, kalium, … bevat. Dus enkel alleen maar positieve dingen gebeuren er in je lichaam als je boerenkool eet. Het lijkt mss wat vreemd, chips maken van een kool. Maar Give it a try! Geloof me, verrassend lekker & niet moeilijk om te maken. Je kunt de chips als tussendoortje eten of bij je salade doen.
Crispy boerenkool chips
Print RecipeIngredients
- - 250 gram boerenkool (of hoeveel er in de koelkast zit)
- - 2 el olijfolie
- - 2 el verse rozemarijn
- - Grof zeezout
- - Peper
- - Snuifje paprikapoeder
- - Snuifje komijnpoeder
- (eventueel wat look kruiden erover strooien)
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de harde delen (steel, harde nerven, ...) van de boerenkool, en snij in grove stukken, leg op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en de kruiden.
Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Zorg dat ze niet teveel verkleuren, want anders is de smaak ook anders. Dus hou ze in het oog.
Laat ze afkoelen. !
No Comments