Knabbels

Gezonde Olijven tapenade

Ik ben gek op olijven. Er gaat dus niets boven een zelfgemaakte olijven tapenade. Ik heb hem wat ‘healthier’ gemaakt. Want olijven zijn een bron van gezonde vetten. Dus echt wel goed voor je!

Olijven bevatten onverzadigde vetzuren, vitamine E, ijzer, koper en calcium. Uit studies blijkt dat ze goed zijn voor je hart en bescherming kunnen bieden tegen osteoporose en kanker.  En er zitten ook maar weinig koolhydraten in een olijf en is dus voornamelijk een bron van vezels.
Meestal zitten de tapenades vol van olie, pijnboompitten en kaas. En blijft er van olijven niet veel meer over. Omdat ik dit zo graag eet, wilde ik hier van eens een gezonde versie proberen. Ik ging aan de slag, gebruikte geen pijnboompitten, weinig olie en kaas. Maar wel heel veel olijven en wat zongedroogde tomaatjes. Hij is OVER-heerlijk, al zeg ik het zelf ­čśë

Eenmaal je deze HOMEMADE tapenade gemaakt en geproefd hebt laat je zeker de kant-en-klare potjes uit de winkel liggen. En maak je hem gewoon snel zelf. Ik serveer hem meestal met een lekkere cracker, sneetje geroosterde zoete aardappel of bruin brood.

Deze olijven tapenade past op ieder feestje, een gezonde avond of gewoon als extraatje op je salade. Hij is in 10 minuten klaar en je kan hem perfect de dag ervoor klaar maken. Hij bewaart ook een lange tijd in een gesloten potje in de koelkast.

Gezonde olijven tapenade

Print Recipe
Serves: 1 potje Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 100 gram groene olijven
  • - 100 gram zwarte olijven
  • - 60 gram zongedroogde tomaatjes (halfgedroogd)
  • - 3 el platte peterselie
  • - 1 el olijfolie
  • - 1 el Parmezaanse kaas
  • - Snuf zwarte peper
  • - Sap van 1/2 citroen
  • - 1 el kappertjes

Instructions

1

Ik neem altijd olijven waar er geen pit meer inzit.

2

Doe de mix van olijven en alle andere ingredi├źnten in je keukenmixer.

3

Vermaal grof (dus niet te lang laten mixen).

4

Is het mengsel nog te droog, voeg nog wat olijfolie eraan toe.

5

Serveer met een lekker zadencracker of heerlijk op een schijfje zoete aardappel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply