Diner

Skinny vol-au-vent

Lekker bordje met een mix van kip en kippengehaktballetjes. In plaats van te zitten prutsen met een volledige kip kan je perfect een heerlijke & gezonde vol-au-vent met kipfilet maken. Ik deed er extra kippengehaktballetjes bij. Want mijn man is verzot op balletjes in zijn saus 😉

Dit is een lactosevrije saus doordat ik de gewone room vervangen heb door soja light room. Ik gebruik meestal deze van Alpro Soja light cuisine. Die vind ik persoonlijk de beste. Of deze van het Albert Heijn merk.

Vol-au-vent is een echte klassieker. Deze is dus een gezonde versie. Zonder bladerdeeg en zware volle room, met veel meer groenten. Voeg op het einde wat citroensap eraan toe. Dit zorgt voor een frisse toets aan je saus.

Ik maak meestal mijn saus de dag voordien. Zo krijgt de saus nog meer smaak. Deze vol-au-vent is in 1,2,3 klaar. Geen uren in de keuken staan. Wil je er toch wat meer werk in stoppen, maak dan je kippenbouillon gewoon zelf. Maar met een bouillonblokje krijg je evengoed een fantastisch smaakvolle saus.

Jep, dit is dus een hééééle lekker light versie. Serveer de vol-au-vent met verse ovenfrietjes of zoete aardappel. Mijn favoriet!

Skinny vol-au-vent

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • - 400 gram kipfilet
 • - 400 gram kippengehakt
 • - 1 blokje kippen bouillon
 • - 1 blokje groenten bouillon
 • - 500 ml soja room light
 • - 3 stengels prei
 • - 300 gram champignons
 • - 2 grote uien
 • - 5 wortels
 • - Sap van 1 citroen
 • - 2 el maïzena
 • - 1 gele paprika
 • - Peper en zout
 • - Olijfolie
 • - Eventueel wat plantaardige melk (om de saus iets minder dik te maken)

Instructions

1

Rol kleine balletjes van je kippengehakt en leg ze even aan de kant.

2

Snij alle groenten in fijne stukjes.

3

Stoof nu in een grote kookpot de ui en de groenten aan in wat olijfolie. Laat 5 minuutjes stoven en dan doe je er een geutje water en een groenten bouillon blokje bij. Zet het deksel erop, en laat even pruttelen op een zacht vuurtje.

4

Ondertussen zet je een andere pot met water op, daarin doe je een kippenbouillon blokje en laat je het water koken. Als het water kookt, mag de kippenfilets er in zijn geheel in. Laat 12/15 minuten garen op een zachter vuurtje.

5

Als de kip gaar is, haal je deze eruit, laat even afkoelen en pluk je de kipfilets uit elkaar tot stukjes voor in je saus.

6

De kippenballetjes mogen nu in het zelfde water van de kip. Zet het vuur wat hoger en de balletjes zijn gaar als ze komen boven drijven.

7

Schep ze eruit en deze mogen bij het groenten mengsel samen met de kippenstukjes.

8

Voeg nu peper en zout toe, sap van 1 citroen en de room.

9

Meng alles goed door elkaar en voeg nu 2 el maïzena in een potje met lauw water. Roer de maïzena los en dit mag bij de vol-au-vent. Roer alles nog eens goed. Kook nu nog een paar minuutjes zodanig dat de saus indikt.

10

Serveer met rijst, ovenfrietjes, zoete aardappel, ... Wat jij lekker vindt! Strooi er wat verse peterselie op.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply