Gemakkelijk, koolhydraat arm en een perfecte (lekkere) vervanger van de ‘wrap’. Dit ‘courgette pannenkoekje’ kan je vullen met wat je zelf maar wil. Ik at het nu met geroosterde tempé (een koek soja afkomstig uit Indonesië) en wat avocado. Of op de andere foto; met gebakken groene asperges, champignons, kidneybonen, kikkererwten en wat rucola. Maar vul het gerust met wat kip en groenten, garnaaltjes en tomaat, kippengehakt met tomatensaus, … Wat je zelf maar wil.
Smakelijk & geniet van wat je eet!
Verwarm je oven voor op 180 graden. Neem een halve courgette en rasp dit. Neem nu paar velletjes keukenpapier, leg de geraspte courgette erin en wring al het vocht eruit. Mix alles in een kommetje: de twee eitjes, de geraspte courgette, 2 el amandelmeel en 1 el geraspte kaas. Kruid dit met peper en zout. Neem de bakplaat, leg hier bakpapier op en giet het mengsel hierop (in de vorm van een ronde pannenkoek). Zet ongeveer een 20 a 30 minuten in de oven (tot het pannenkoekje een goudbruine kleur heeft. Ik at mijn courgette pannenkoekje met wat geroosterde tempé, avocado en een fris slaatje.Courgette pannenkoekje
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments