Diner/ Lunch

Bloemkoolrijst met cranberry’s, pompoenpitten en pijpajuin

Bloemkoolrijst is zo lekker, licht & het geeft je een groenten boost.

Je ziet het nu geregeld verschijnen. Ook af en toe op restaurant! Ik ben alvast grote fan! Een fantastisch bijgerecht bij een stukje vlees, vis of een vegetarische stoofpot. Pluspunt.. Zonder dat je het doorhebt, heb je een extra portie groenten binnen. Super toch? 🙂 Deze combi is mijn ‘favoriet’. Lekker veel kruiden met een notige smaak van de pompoenpitten met die extra ‘bite’ doordat ze gebakken zijn. De cranberry’s geven het dan een frisse toets.

Enkele voorbeelden waar je de bloemkoolrijst mee kan combineren:

  • Stukje vlees (kip, kalkoen, …) of vis (een witte vis, zalm, scampi’s, …)
  • Vegetarische curry stoofpotje met bloemkoolrijst
  • Eenpansgerecht maken met bloemkoolrijst en gehakt
  • Kip fajita bowl met bloemkoolrijst
  • Pokébowl met zalm en bloemkoolrijst
  • Kip curry met bloemkoolrijst
  • ….

Bloemkoolrijst met cranberries, pompoenpitten en pijpajuin

Print Recipe
Serves: 1 grote kom Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 2 bloemkolen
  • - 2 doosje cranberries
  • - 150 gram pompoenpitten (geroosterd in een pan of oven)
  • - 6 pijpajuintjes
  • - Peper, grof zeezout, kurkuma en chilikruiden
  • - Olijfolie

Instructions

1

Neem je keukenmixer. Doe de bloemkool in roosjes en mix tot rijst.

2

Snij de pijpajuintjes in fijne ringetjes.

3

Ondertussen neem je een steelpan (of in de oven op bakpapier) en bak je de pompoenpitten samen met de gesneden pijpajuintjes in wat olijfolie.

4

Neem een grote wokpan en bak hierin de bloemkool rijst even aan in wat olijfolie, voeg hier de kruiden bij en de gebakken pompoenpitten en pijpajuinen.

5

Neem een grote kom, doe de bloemkoolrijst hierin en werk af met de cranberries.

6

Een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vegetarisch alternatief.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply