Diner

Kalkoen stoofpotje met wortel en kastanje champignons

Super gemakkelijk en gezond recept om klaar te maken als je gasten hebt. Ideaal tijdens de herfst periode of al een idee voor op het kerst menu? 😉

Stoofpotjes, ik hou er van. Zeker als het buiten wat kouder wordt, kan ik hier zo van genieten. Want voor mij is een stoofpot altijd een goed idee als je mensen wil ontvangen bij je thuis. Je maakt het gewoon klaar op voorhand en de avond zelf moet je het gewoon nog opwarmen en klaar. Geen extra gedoe meer, gewoon genieten samen met je vrienden en familie.

Dit gerecht is een bommetje aan smaken, eiwitten, groenten, … Geen room, boter, bloem, … Enkel maar pure ingrediënten.

Ik eet dit graag met een mix van gegrilde groenten uit de oven, mijn man met kriel aardappeltjes. Maar serveer er gerust een broccoli pureetje bij. Of als het eens iets meer mag zijn een kroketje 😉 (heerlijke alternatieven voor ‘gezondere’ kroketjes uit de oven).

Geniet ervan! En laat me gerust eens weten als jullie dit stoofpotje klaar gemaakt hebben! Taggen maar 😉

Kalkoen stoofpotje met wortel en kastanje champignons

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 20 min (2uur gaar tijd)

Ingredients

  • - 300 gram kalkoen filet
  • - 1 ui
  • - 1 teentje look
  • - 3 wortelen
  • - 200 gram kastanje champignons
  • - 300 ml kippenbouillon (water met 1 bouillonblokje)
  • - 100 ml rode wijn
  • - 50 ml balsamico azijn
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - 1 handje verse rozemarijn en tijm
  • - 2 laurierblaadjes en 2 kruidnagels (voor de smaak)
  • - Peper, zout, olijfolie
  • Serveren met gegrilde groenten uit de oven (ik gebruikte pastinaak, paprika, zoete aardappel, courgette en aubergine) of met krielaardappeltjes.

Instructions

1

Snij het vlees in blokjes. Doe de kalkoenblokjes in een schaal en breng op smaak met peper en zout..

2

Schil en snij de ui en maak het teentje look schoon. Snij de kastanje champignons en schil de wortelen. Snij ze in fijne plakjes.

3

Zet een stoofpot klaar en giet er een goeie scheut olijfolie in. Fruit de ui aan en pers het teentje look erbij. Het vlees mag nu in de pot en laat het dichtschroeien aan beide kanten. Zet het vuur lager en doe de wortelen en champignons erbij. Daarna mag ook de rode wijn eraan toevoegen. Laat een 5tal minuutjes rustig pruttelen en dan mag ook de tomatenpuree, de kippenbouillon en balsamico azijn bij het vlees. Leg de verse kruiden in de pan.

4

Doe het deksel half op de pot en laat het zo'n 2 uur zachtjes stoven op een laag vuurtje. Roer regelmatig eens erdoor.

5

Serveren met gegrilde groenten uit de oven of met gebakken kriel aardappeltjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply