Knabbels

Dip van gebakken ricotta met herfst toppings

Een next level dip: Gebakken Ricotta kaas met butternut, zongedroogde tomaten en pecan noten. Geloof me, een MUST TRY!

Je kan deze dip op voorhand maken en afbakken wanneer je hem wil serveren. Gebruik dit als beleg, serveer hem als dip met groenten/crackers/volkoren brood om in te ‘soppen’. Ook heerlijk als topping met een fris groen slaatje erbij.

Hiermee scoor je! Meer zin in olijven in plaats van noten en butternut? Er staat nog een heerlijke versie van deze ricotta dip op mijn blog!

Dip van gebakken ricotta met herfst toppings

Print Recipe
Serves: 1 kommetje Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1 potje ricotta (250 gram)
  • - 200 gram butternut
  • - 10 pecannoten
  • - 6 zongedroogde tomaatjes
  • - Olijfolie, peper, zout en 1 tl oregano kruiden

Instructions

1

Snij 200 gram in kleine blokjes en bak gaar in een steelpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. De butternut is goed als je hem kan doorprikken. Bak hem niet te ver in de pan want hij moet nog in de oven.

2

Neem nu een ovenschaaltje, doe hierin de ricotta kaas. Meng met peper, zout en wat oregano kruiden. Meng goed.

3

Streek de kaas mooi open. Hierop doe je de gebakken butternut blokjes en de hak 10 pecannoten grof en strooi deze er over.

4

Snij 6 zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes, deze mogen er ook op.

5

Kruid met peper, zout en oregano kruiden.

6

Besprenkel met nog wat olijfolie en zet 20/25 minuten een voorverwarmde oven op 180 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply