De zomer is daar.. Dat vraagt voor een uitgebreide apero op jullie terras. Allerlei lekkers op 1 grote tafel, en telkens wat kleine ‘bites’ nemen. Sharing met vrienden of familie, daar hou ik ontzettend van. Een hartige taart zet ik dan ook geregeld op mijn tafel. Je kan dit op voorhand maken, gewoon in stukjes snijden en je hebt een heerlijk en gezonde quiche. Super toch?! Ik zet er dan ook een gezonde dip bij waar je dan met dit stukje taart kan in doppen.
Deze keer maakte ik eentje met ricotta kaas, spinazie en prei.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de prei en het pijpajuintje in fijne stukjes, stoof dit samen met de spinazie en het teentje look. Schil de zoete aardappel, kook die even gaar in wat water (of gril dit even in je oven). Doe dit dan bij het groentenmengsel. Laat afkoelen. Ondertussen doe je het speltmeel, bakpoeder en kruiden samen in een kom. Spatel dit goed door elkaar. Doe hier nu de 4 eieren, 2 el zonnebloemolie en de ricotta kaas bij. Spatel dit goed door elkaar. Het groenten mengsel, verse tijm en de pitten mogen er ook bij. Doe het mengsel in een taartvorm, werk af met zonnebloempitten, chia- en sesamzaad. Dit mag nu een 50 tal minuten in de oven. Laat afkoelen. Serveert dit als lunch met een slaatje en lekker kaasje erbij. Of als hapje met een romige courgette dip om in de dippen.Hartige taart met ricotta, spinazie en prei
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments