Diner/ Lunch

Poké ‘pan’ met zalm en broccolirijst

Met poké bowls kan je enorm mee variëren. Mijn favoriet? Dat zijn deze met gerookte zalm en deze met verse tonijn. Hier is de combinatie een toppertje en koolhydraatarm door de broccolirijst. Dit is veel te lekker om niet met jullie te delen.

Gezond en gemakkelijk. Wat wil je nog meer? 🙂 Een lekker recept om te maken als lunch (zowel thuis als ‘on the go’) of dinner. Een bommetje aan gezonde vetten, mineralen, vezels en eiwitten. De combinatie aan smaken zijn echt super en ik hou zooooo van gerookte zalm. Ben je geen fan van zalm? Dit gaat perfect ook met stukjes kip of tonijn.

Het is dan nog eens laag in koolhydraten en snel klaar. Het enigste dat je nodig hebt is een pan, plankje en mes om de groentjes te snijden. That’s it!

Deze maaltijd zit onder de 500 calorieën, dus een lichte maaltijd maar geloof me je bent lang genoeg verzadigd!

Poké bowl (pan) met zalm en broccolirijst

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 200 gram broccolirijst
  • - 50 gram edamame boontjes
  • - 120 gram champignons
  • - 1/2 rode ui
  • - 100 gram gerookte zalm
  • - 100 gram kerstomaatjes
  • - 2 el cottage cheese
  • - Kruiden: zwarte peper, zout, mexicaanse kruidenmix (Albert Heijn)
  • -1 tl rode curry pasta (optioneel)
  • - Olijfolie

Instructions

1

Snij de rode ui en champignons in fijne blokjes. Neem nu een steelpan, doe hier een beetje olie in en bak de rode ui en de champignons aan.

2

1 tl rode curry pasta, peper en zout mogen er ook bij.

3

Voeg nu 200 gram rijst eraan toe en 1 tl Mexicaanse kruiden (of een andere kruidenmengeling die jij lekker vind).

4

Stoof de groentjes en roer af en toe met een lepel.

5

Ondertussen snij je de tomaatjes in 4 en kruid je ze met zeezout.

6

Als de groentjes gaar zijn, maak je een putje in het midden en doe je hier het eitje in. Laat het eitje stollen op een laag vuurtje.

7

Klaar? Dan haal je de pan van het vuur. Werk je af met de tomaatjes, zalm, edamame boontjes en cottage cheese.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply