Diner

Spicy opgevulde courgette

Deze spicy gevulde courgettes met kipgehakt, is heerlijk voor een doordeweekse maaltijd.

Ik hou niet van ingewikkelde recepten die een heel gedoe geven. Ik wil vaak het eten gewoon snel op tafel 🙂 maar het moet wel gezond zijn. Dit recept is gewoon een ontzettende topper. Je kan hier zo mee varieren en zoveel groenten er extra aan toevoegen. Ik denk maar aan champignons, linzen, bonen, kikkererwten, tomaten, … Ik ging deze keer voor een restje broccoli (want I love leftover food 😉 ) en maïs. En maakte het extra spicy door de rode curry pasta! Héérlijk!

Spicy opgevulde courgette

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 120 gram kippengehakt
  • - 1 courgette
  • - 70 gram tomatenpuree
  • - 2 tl rode curry pasta
  • - 10 gram edelgistvlokken
  • - 150 gram broccoli
  • - 70 gram maïs
  • - 1 sjalotje
  • - Olijfolie
  • - Kruiden: peper, zout, Provençaalse kruiden

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 150 gram broccoli gaar in wat kokend water. Als de roosjes zacht zijn, giet je het water af en zet dit even aan de kant.

3

Snij de courgette in de lengte in twee, en lepel het vruchtvlees eruit. Leg de 2 bootjes courgette al op een bakplaat en strooi wat Provençaalse kruiden, peper en zout erover.

4

Snij een sjalotje fijn en bak samen met het vruchtvlees van de courgette en het kippengehakt in olijfolie aan. een 10 tal minuutjes op een laag vuurtje.

5

Dan doe je de broccoli, maïs, tomatenpuree, 2 tl rode curry pasta er ook bij en meng alles goed door elkaar.

6

Laat nog even kort aanbakken, een 2 tal minuutjes.

7

Daarna mag het mengsel in de twee courgette bootjes. En zet je het een 20 tal minuten in de voorverwarmde oven.

8

Serveer met wat salade en on top wat kaas of edelgistvlokken (lactosevrij).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply