Diner

Bloemkoolrijst & pulled chicken met kokos pinda saus

Zouden jullie ook overal pindakaas bij eten? Dan is dit recept ook iets voor jou! Pittig, romig en lekker.

Pulled chicken klinkt moeilijk maar is eigenlijk héél erg makkelijk om te maken. Je kip marineren, bakken, laten afkoelen en uit elkaar trekken. That’s it 😉 De combinatie met de kokos pinda saus en de bloemkoolrijst. Mmmm, heerlijk. En dit gerecht zit boordevol groenten.

Dus maken zou ik zeggen. Maak er wat extra, want dit gerecht is ook mega om koud op te eten.

Bloemkoolrijst & pulled chicken met kokos pinda saus

Print Recipe
Serves: 3 Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 1 rode ui
  • - 2 kippenfilets
  • - 4 wortelen
  • - 1 rode en 1 gele paprika
  • - 150 gram kikkererwten
  • - 120 gram kidneybonen
  • - 1/2 bloemkool
  • - 400 ml kokosmelk
  • - 1 sjalotje
  • - 1 tl chili, 1 el Provençaalse kruiden, 1 tl komijn, 1 tl kurkuma
  • - 300 ml groentebouillon
  • - Peper, zout
  • - 4 grote el pindakaas (ongezoet)
  • - 1 handje verse peterselie en koriander
  • - Kippenkruiden
  • Mix nog 1 el pindakaas met 1 el sojasaus, 100 ml amandelmelk en 1 el ahornsiroop. (als afwerking on top)

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Rasp de wortelen, snij ze in fijne reepjes. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Zet 20/25 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Snij ondertussen de rode ui, paprika's in fijne blokjes en stoof dit in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

4

Daarna voeg je de uitgelekte kikkererwten en kidneybonen eraan toe. Ook de pindakaas en de kokosmelk mag erbij. Roer goed zodanig dat de pindakaas oplost. Kruid met chili kruiden, komijn, peper, zout en 300 ml groentebouillon.

5

Laat rustig 15 minuutjes pruttelen op het vuur.

6

Haal de roosjes van de bloemkool, mix die tot rijst in je keukenmixer.

7

Bak in een diepe pan met een gesneden sjalotje. Kruid met peper, zout en kurkuma kruiden. Bak de rijst een 5 tal minuutjes op een laag vuurtje. Op het laatste voeg je er nog wat vers gesneden peterselie en koriander aan toe.

8

De kip snij je in stukken, kruid met peper, zout en kippenkruiden. Bak deze goudbruin in olijfolie. Laat ze even in de pan afkoelen. Daarna trek je ze uit elkaar in losse stukjes. Bak kort nog eens in diezelfde pan, een 2 tal minuutjes.

9

Serveer met de rijst, de pinda kokos saus en de pulled chicken.

10

Werk af met wat pinda saus (meng nog 1 el pindakaas met 1 el sojasaus, 100 ml amandelmelk en 1 el ahornsiroop) en verse peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply