Diner

Aziatische Bowl van puur rundergehakt, noodles en satésaus

Oosterse healthy comfort food ALL THE WAY!

1 van mijn favoriete gerechten. Zoet, zout en pittig! Een ideale smaak combinatie dus. Een kommetje noedels met pindasaus kan mij altijd bekoren. Meestal gebruik ik kip maar deze keer koos ik voor mager rundergehakt. Ik koop dan americain natuur en kruid het bij naar mijn smaak. Minder vet, meer eiwitten!

Geloof me, even lekker dan de Aziatische take away! En bovendien weet je zelf wat erin zit! Eet je liever vegetarisch? Laat het rundergehakt weg en vervang het door tofu of vegetarisch gehakt. Of eet het zonder, met wat extra groenten. Even lekker!

Voor mij is dit gerecht echt een winner!

Aziatische Bowl van puur rundergehakt, noodles en satésaus

Print Recipe
Serves: 2

Ingredients

  • - 300 gram americain natuur
  • - 1/2 broccoli
  • - 2 el worcestersaus
  • - 1 courgette
  • - 5 wortels
  • - 100 gram sobanoedels
  • - 2 pijp ajuin
  • - 1 groenten bouillon blokje.
  • - 1 handjes pinda's
  • - 150 sojascheuten
  • - 1 rode ui (in ringen)
  • - 100 gram erwten (diepvries)
  • - 150 gram butternut blokjes
  • - 2 el sesamolie en 1 el rijst azijn
  • - 2 tl komijnzaad, peper, zout, 1 tl chili kruiden, 1 cm verse gember (optioneel)
  • - 2 eieren
  • - 1 el sesamzaadjes
  • - Pindasaus: 1 el pindasaus, 1 tl ketjap (of sojasaus), 1 tl ahorn siroop, 1 tl limoen sap, peper en zout, 1 mespuntje ........, 150 ml amandelmelk

Instructions

1

Rasp en snij de wortels in fijne reepjes, deze mogen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze op 200 graden, een 20 tal minuutjes. Zet even opzij.

2

Doe de broccoli in roosjes en kook gaar. Zet opzij.

3

Bak de americain natuur in wat olijfolie, voeg er 2 el worchester saus aan toe en kruid met peper en zout. Zet even opzij.

4

Neem nu een wokpan.

5

Snij de rode ui in ringen, de courgette en de butternut in blokjes. Dit mag je bakken in olijfolie samen met de 100 gram diepvries erwten in de wokpan. Op het einde mag de gekookte broccoli er ook bij.

6

Voeg er peper en zout aan toe en 1 groenten bouillon blokje. Crunch met je keukenmachine 1 handje pinda's en deze mogen er ook bij.

7

Op het laatste voeg je de sojascheuten eraan toe. Voeg er 2 el sesamolie, 1 el rijst azijn, 2 tl komijn zaad, 1 tl chili kruiden en 1 cm fijngesneden verse gember eraan toe. Meng alles goed door elkaar. Het vlees mag er ook bij.

8

Laat even sudderen op een laag vuurtje. Daarna neem je de twee eitjes, kluts je ze eerst los in een apart potje.

9

Maak dan twee kuiltjes tussen de groenten/vlees en giet je het eimengsel erbij. Meng alles goed door elkaar. De eitjes zorgen voor die extra smaak.

10

Voor de PINDASAUS: Neem een steelpannetje: Meng alle ingrediënten voor de pindasaus met een garde door elkaar op een laag vuurtje. Hou opzij.

11

Kook de noedels beetgaar (zoals op de verpakking). Giet af en deze doe je in 2 leuke bordjes. Verdeel het groenten en vlees mengsel over de noedels. Giet er de pindasaus over.

12

Werk af met 1 el sesamzaadjes en wat gesneden pijpajuin.

13

Voor de liefhebbers mag er ook koriander bij. Yuummm!!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply