Diner

Tofu Ketjap met gegrilde groenten

Vaak zeggen ze dat tofu geen smaak heeft, dat het taai is.. Geloof me als je dit recept hebt geprobeerd, dan ben je IN LOVE with  TOFU KETJAP! De ketjap saus smaakt echt super en gaat zo goed samen met de tofu.

TOFU

Start met het laten uitlekken van de tofu. Dit zorgt ervoor dat je de tofu straks gemakkelijker knapperig kunt bakken en dat het makkelijker smaken opneemt. Tofu is een vleesvervanger die van zichzelf niet veel smaak heeft. Dat is juist leuk omdat je er dus veel verschillende dingen mee kunt doen. Het is een goed alternatief voor vlees.

Tofu gecombineerd met een lekkere Oosterse marinade, dat maakt dit gerechtje af. Ik zou dit elke week kunnen eten. Veel werk? Nee hoor! Dit gerecht stond in een halfuurtje op mijn tafel, je kan er nog wat koriander en een limoentje aan toevoegen (maar dit had ik niet in huis 🙂 ).

Eet smakelijk!

Tofu Ketjap met gegrilde groenten

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • - 1 blok tofu
 • Saus:
 • - 1 tl sambal oelek
 • - 1 tl pinda kaas
 • - 1 sjalotje of rode ui (eigen keuze)
 • - 1 teentje look
 • - 5 el ketjap (zoete sojasaus)
 • - 2 el citroensap (1/2 citroen)
 • - Peper en zout
 • Gegrilde groentjes naar keuze, ik gebruikte:
 • - 1/3 van een bloemkool
 • - 1/2 courgette
 • - 10 trostomaatjes
 • Kruiden voor de groenten:
 • - Paprika, peper, zout, komijn, Provençaalse kruiden.

Instructions

1

Snij de blok tofu in fijne blokjes. Bak deze eerst aan in wat olijfolie. Blijf er bij, zodanig dat ze niet aanbranden of je ze te ver laat bakken. Want tofu kan snel taai worden. Ze moeten een mooi goudbruin kleurtje hebben.

2

Als deze klaar zijn zet je dit even aan de kant.

3

Maak nu je saus. Snij het sjalotje fijn, en stoof met je teentje look en de sambal op een laag vuurtje. Daarna doe je de pinda kaas, ketjap en citroensap erbij. Kruid wat bij met wat peper en zout. Proef ervan, echt héérlijk.

4

Voeg nu de saus bij de tofu blokjes. Meng goed door elkaar. Zet dit nog even op een laag vuurtje en klaar.

5

Verwarm je oven op 180/200 graden. Snij groentjes naar keuze in stukken/schijfjes. Kruid met de verschillende kruiden, en laat zo een 20 tal minuten in de oven. Welke groenten je gebruik, mag je volledig zelf kiezen. Ik gebruikte hier bloemkool, kerstomaten en courgette. Maar ook paprika, aubergine, zoete aardappel, ... zijn hier super lekker bij.

Notes

Wil je wat rijst erbij, kook 30 gram volkoren bruine rijst en leg dit onder de tofu blokjes. Dit gaat super goed samen met de tofu ketjap.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply