Diner/ Lunch

Pompoen lasagne met zoete aardappel en ricotta

Ik probeer de laatste tijd zoveel gerechten uit met pompoen. Gewoon omdat ik deze herfst groente super lekker vind. Dit gerechtje had ik snel wat samen gesteld, met restjes die ik nog liggen had in mijn koelkast. Maar het heeft me zo verrast, want het is echt smullen! En het voordeel.. Je hebt echt niet veel ingrediënten nodig.

Lasagne zonder pasta

Het ziet er misschien niet zo mooi uit als een lasagne met pasta vellen, omdat deze versie snel uit elkaar valt. Maar de smaken en combinatie tussen de zoete aardappel en de pompoen zijn echt overheerlijk. Ik heb snel last van een opgezwollen buik als ik pasta eet, daarom probeer ik dit zoveel mogelijk te vermijden. Na het eten van deze lasagne met pompoen en zoete aardappel, heb je lekker gegeten en een goed gevoel in je buik. 🙂 Dus alleen maar ‘win win’. Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt na iedere maaltijd. Dat je niet van tafel gaat, met een opgezwollen buik of een zware maag. Daarom.. Probeer verschillende gerechten uit, laat soms eens de ‘koolhydraten’/’lactose’ weg, en kijk hoe je lichaam hierop reageert. Goed voelen in je lichaam, is het doel. Zo kan je veel meer gaan genieten van wat je eet.

Pompoen lasagne met zoete aardappel en ricotta

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - Halve kleine pompoen
  • - 1 zoete aardappel
  • - 6 eetlepels ricotta kaas
  • - Handje verse rozemarijn
  • - 120 gram kalfsgehakt
  • - Peper en zout
  • - Halve bol mozzarella of kleine bolletjes mozzarella
  • - Kookpot met water en groenten bouillon
  • - 2 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Breng een pot met water aan de kook, en doe daar 1 blokje groenten bouillon in.

2

Snij je pompoen in schijfjes en kook deze eerst wat gaar in water met groenten bouillon.

3

Niet te lang, de pompoen mag niet te zacht worden, anders valt die uit elkaar. Ongeveer een 5tal minuutjes.

4

Daarna giet je het water af, en laat je de schijfjes pompoen wat uitlekken (zodanig dat al het vocht weg is).

5

Snij je zoete aardappel in schijfjes (met schil eraan), en leg die op je bakplaat met de verse rozemarijn, peper en zout.

6

Je laat die een 5tal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Je aardappel hoeft nog niet zacht te zijn.

7

Als je niet veel tijd hebt, kan je perfect de rauwe zoete aardappel ertussen leggen, maar ik hou dat ze eerst wat gekruid en gegrild zijn.

8

Ondertussen bak je het kalfsgehakt, dit moet niet helemaal gaar zijn, lichtjes aanbakken is voldoende.

9

Ziezo, je 3 hoofdingrediënten zijn klaar, nu beginnen met schikken.

10

Neem een ovenschotel, leg er bakpapier in.

11

Je begint met schijfjes zoet aardappel, daarna ricotta erover, laagje gehakt, laagje pompoen, terug ricotta, ..

12

Dit herhaal je tot je ovenschotel goed gevuld is. Belangrijk is dat je telkens ertussen wat ricotta doet.

13

Daarna giet je nog wat olijfolie erover en werk je af met wat mozzarella on top.

14

Zet je ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, en klaar om te smullen.

Notes

Simpel, bestaat uit niet veel ingrediënten maaaaaaar zo lekker. Als je echt pasta erbij wil, kan je die er nog altijd tussen voegen. 🙂 Smakelijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply