Lunch

2x gezonde en snelle salades

Ok, het is winter en misschien geen periode voor salades. Maar  voor mij gaat er niets boven een lekkere, frisse en gezonde salade. Vaak zie je dat mensen hun salades kopen in de supermarkt. Maar pas op, deze voorgemaakte (verpakte) salades bevatten vaak enorm veel calorieën. Door de broodstukjes, Parmezaanse kaas, vettige dressing, … Jullie salades vers en zelf maken, kan zo gemakkelijk en lekker zijn. Hieronder vind je twee receptjes voor een ‘gezonde en stevige salade‘. Ik ben verzot op kaas; vooral feta, mozzarella en geitenkaas. Dus vaak als ik een salade maak is dit met een lekker stukje verse kaas. Mmmm, smullen maar.

Dit vraagt niet veel uitleg of instructies. Zoek een leuk bordje uit, neem al je ingrediënten, leg alles op een bord en klaar 🙂 Hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor een ‘gezonde én snelle salade’. Perfect op voorhand klaar te maken.

Salade geitenkaas:

Met mandarijn, groene spinazie, kerstomaatjes, rucola en 50 gram geitenkaas. Heerlijk en simpel.

Snel klaar en alles is rauw. Ideaal als je niet veel tijd hebt, of je een salade mee wil nemen naar je werk. Je kan deze perfect nog afwerken met wat zaadjes erbij (zonnebloempitten of pompoenpitten).

 

Salade caprese:

Wat heb je nodig:

Twee rode gekookte bietjes, 1 mozzarella bol, handje ongezouten cashewnoten, handje jonge spinazieblaadjes, 1 el cottage cheese, 1 tomaat, 5 kerstomaten, peper en zout, 2 el balsamico, Provençaalse kruiden.

Haal plezier uit wat je eet, met deze salades voel je je niet schuldig achteraf en heb je geen hongergevoel meer. Ik heb het al zoveel keren gezegd: Gezond eten hoeft niet saai te zijn!

Geniet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply