Diner/ Lunch

Quiche met zalm en spinazie

Dit éénpans gerecht vraagt niet veel voorbereiding. Alles mixen, in de oven en smullen maar! Een quiche vol proteïnen, gezonde vetten en groenten. Zonder koolhydraten en room! Ik maak het vaak als avondeten of de avond voordien, en neem de quiche dan gewoon mee naar mijn werk. Want je kan dit gerecht ook perfect koud eten!

Quiche met zalm en spinazie

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • - 3 eieren
  • - 2 handjes spinazie
  • - 6 champignons
  • - 1 el kokosmeel (of amandelmeel)
  • - Zwarte peper en grof zeezout
  • - 100 gram gerookte zalm (in stukjes gesneden)
  • - 2 el olijfolie
  • - 50 ml ongezoete amandelmelk
  • - Snuifje oregano
  • - 2 el geraspte kaas (ik gebruikte lactose vrije kaas)
  • Afwerken met wat rucola, kerstomaatjes en wat olijfolie (of een mosterd dressing)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Neem een steelpan, doe hier wat olijfolie in en laat de spinazie krimpen.

3

Snij de champignons in kleine stukjes en voeg toe.

4

Neem een grote beslag kom en doe alle ingrediënten hierin: de eieren, kokosmeel, stukjes gerookte zalm, olijfolie, ongezoete amandelmelk, geraspte kaas, peper, grof zeezout en oregano. Meng alles goed door elkaar. Voeg hier nu de spinazie en champignons aan toe.

5

Neem een springvorm, doe hier bakpapier in en giet het beslag erin. Werk af met nog wat oregano en wat kaas.

6

Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten.

7

Werk af met wat rucola sla en kerstomaatjes. Ik doe er altijd een mosterd dressing over (1 el mosterd, 2 el olijfolie, 1 el citroensap en geutje water).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply