Wie is er nu geen fan van cheese cake?! Meestal maak ik een ‘no bake’ cheesecake. Nu wilde ik eens eentje proberen die je eerst bakt in de oven. Getest, en waaauuuw zooo lekker! Met verse aardbeitjes, wat kokosschilfers en amandelschijfjes on top!
Voor de bodem mix je alles samen in je keukenmixer tot een massa. Neem een spring/bakvorm, doe hier wat bakpapier in en doe hierin het beslag. Druk het goed aan. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Nu maak je de vulling: doe in een beslagkom de philadelphia kaas, citroensap, verse kaas, de agave siroop, eieren en stevia. Meng alles goed door elkaar met een klopper. Op een vuurtje zet je 100 ml water en laat het zakje agar agar erin oplossen op een laag vuurtje. Roer goed. Giet het mengsel bij de kaas en klopt dit nog eens goed op. Giet het kaasmengsel op de bodem en zet 50 minuten in de oven. Voor de topping neem je een steelpannetje, doe hierin een lepeltje kokosolie, 200 gram rood fruit, 1 zakje agar agar, ahornsiroop. Laat dit een 10 tal minuutjes op een laag vuurtje staan. Neem een zeef, zet een kommetje eronder en zeef de pitjes uit het rood fruit mengsel. Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven en giet je dit rood fruit mengsel erover. Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer een 3 uur. Afwerken met lekker fruit naar keuze!Gebakken Cheesecake
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments