Gezonde baksels

Carrot cake met een romige cashewtopping

Dit receptje heb ik uit het bakboek van ‘Madam Bakster’. Het is één van mijn FAVORIETE taarten. Ik ben er verzot op! En deze cake is totaal niet zwaar, vegan en glutenvrij. Dus perfect wie last heeft van ‘prikkelbare darmen’, moeilijke maag, … Zonder eitjes, toegevoegde suikers, … Op basis van speltmeel, amandelmeel én wortelen. Jammiee!!! Die Madam Bakster is echt een TOP bakwijf.

Carrot cake met een romige cashewtopping

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1uur 15 min

Ingredients

  • - 4 grote wortels (geraspt)
  • - 3 grote el chiazaad
  • - 350 ml amandelmelk of rijstmelk
  • - 200 gram amandelpoeder
  • - 250 gram speltmeel
  • - 120 gram kokosbloesemsuiker
  • - 15 gram wijnsteenbakpoeder (of bakpoeder maar dan is het niet vegan)
  • - 2 tl speculaaspoeder
  • - 80 gram zonnebloemolie
  • - wat sinaasappel rasp
  • - 2 el appelazijn
  • Voor de topping:
  • - 70 gram cashewnoten
  • - 50 gram ahornsiroop
  • - 45 gram amandelmelk
  • - 25 gram kokosolie (gesmolten in de microgolf oven)
  • - Rasp van 1 citroen (enkel het geel, niet door raspen naar het wit -> smaakt te bitter)
  • Afwerken met wat hazelnoten, zonnebloempitten en sinaasappel rasp

Instructions

1

Meng eerst het chiazaad met de amandelmelk. Roer goed, en laat even rusten.

2

Verwarm nu de oven voor op 180 graden.

3

Doe ondertussen de amandelpoeder, speltmeel, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder en de speculaaspoeder in een grote beslagkom. Spatel dit goed onder elkaar.

4

Neem de keukenmixer, doe hierin je wortelen en mix dit even tot een rasp. Dit wortelmengsel mag bij het droog beslag.

5

Voeg nu de zonnebloemolie, appelazijn en de chiamelk erbij. Roer goed door elkaar. Als laatste rasp je 1 sinaasappel, en de zeste mag bij het beslag.

6

Neem een springvorm, vet deze in met wat kokosolie en voeg hier het beslag in.

7

De taart mag voor een 50/55 tal minuten in de voorverwarmde oven.

8

Ondertussen maak je de topping: neem je keukenmixer, doe hierin de cashews, ahornsiroop, amandelmelk, rasp van 1 citroen en de gesmolten kokosolie. Mix en klaar! Heerlijk om met je vinger eens in te zitten 😉

9

Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Het glazuur mag er pas op als de taart helemaal afgekoeld is. Werk de topping nog af met wat grof gesneden hazelnoten, zonnebloempitten en wat sinaasappel rasp.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply