Diner

Gebakken Tofu met gegrilde groenten

Tofu is een vleesvervangend soja product en is caloriearm. Eigenlijk met weinig smaak, dus marineren is een must! Tofu is net als een spons, neemt kruiden en marinades makkelijk in zich op. Als je hem lekker klaar maakt en goed laat afbakken (totdat hij een korstje heeft) is het echt super lekker. Eigenlijk wel makkelijk om klaar te maken, niet veel werk en de oven in. Je kan hem natuurlijk ook in de pan bakken. Aan jou de keuze.

Ik vind tofu eens leuk om te maken.. het is eens iets anders dan kip, groenteburger, … Want gezond eten volhouden, is er ook telkens variatie in stoppen in je dagelijkse routine. Eet niet altijd enkel maar groenten, kip, … Dit wordt saai na een tijdje, je geeft sneller op en je zal sneller grijpen naar een vroeger eetpatroon.

Dus VARIEER, PLAN op voorhand wat je gaat eten op een dag & ORGANISEER (zet telkens de avond voordien alles klaar wat je zal meenemen naar je werk: ontbijt, snacks, lunch, …).┬á Zo kom je niet voor verrassingen te staan of heb je plots gigantisch honger (want dan grijp je meestal naar vettige snacks) ­čśë

Gebakken Tofu met gegrilde groenten

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 min

Ingredients

 • - 120 gram tofu
 • - 1 broccoli
 • - 1/2 courgette
 • - 1 handje verse koriander
 • - 8 kerstomaatjes
 • - 2 tl Proven├žaalse kruiden
 • - Grof zeezout en peper
 • - 1 tl komijn
 • - 1 tl koriander poeder
 • Marinade:
 • - 3 el sojasaus
 • - 2 el olijfolie
 • - 2 el sesamolie
 • - 1 tl honing
 • - 1 teentje look (geperst)
 • Dressing:
 • - 2 el Griekse yoghurt
 • - 1 tl mosterd

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snij de tofu in fijne reepjes, maak de marinade & doe de tofu reepjes erin (draai ze een paar keren goed om) en laat een 10 tal minuten staan in de koelkast.

3

Marinade: neem een kommetje: doe hierin 3 el sojasaus, 1 tl honing, 2 el olijfolie, 2 el sesamolie en de geperste look. Meng dit goed door elkaar.

4

Snij de broccoli, en leg de roosje op een bakplaat. Doe een halve courgette in schijfjes, leg deze samen met de kerstomaatjes erbij. Kruid met grof zeezout, Proven├žaalse kruiden, komijn en koriander poeder. En zet samen met de tofu 30 minuten in de oven op 200 graden. Kijk na 20 minuutjes of het nodig is om de tofu eens de draaien.

5

Als dressing neem ik wat Griekse yoghurt en meng dit met een klein theelepeltje honing. Heerlijk om de tofu hierin te dippen. Boven op de groenten doe ik nog een handje verse koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply