Diner

Ovenschotel met kippengehakt, butternut en wortel

Super lekker en gezond! Wie zegt er nog na het eten van deze ovenschotel dat ze puree missen 😉

Wil je toch een pureetje erbij? Maak er eentje van zoete aardappel of knolselder! Een heerlijk bijgerecht!

Geniet!

Ovenschotel met kippengehakt, butternut en wortel

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 150 gram wortelen
  • - 200 gram butternut
  • - 1 sjalot
  • - 125 gram kippengehakt
  • - Kruiden: peper, zout, oregano, kurkuma en chilivlokken
  • - 1 handje spinazie
  • - 20 gram (lactosevrij) kaas
  • - Olijfolie om in te bakken

Instructions

1

Rasp de wortelen en snij in fijne halve maantjes.

2

Snij de butternut in kleine blokjes.

3

Snij de sjalot fijn en stoof samen met de wortelen en butternut aan in wat olijfolie.

4

Kruid met peper, zout, oregano en kurkuma.

5

Voeg het kippengehakt eraan toe en bak goed aan.

6

Als de groenten beetgaar zijn, mag er een handje spinazie in. Meng alles goed door elkaar en laat nog 2 minuten aanstoven om een laag vuurtje.

7

Neem een ovenschaaltje. Voeg het mengsel erin, werk af met chilivlokken, 20 gram kaas en wat oregano on top.

8

Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply