Ik hoor jullie al denken.. Daar is ze terug met haar ‘karton’ havermout 😉 . Maar echt peeps, dit moet je eens thuis proberen als lunch of avondeten. Geloof me! Megaaaa lekker!
Ik ben zoiezo al fan van zoete havermout in de ochtend, met wat fruit en pindakaas. Maar ik wilde er toch eens mee experimenteren en het eens klaar maken als lunch of diner. Nu het vakantie is, heb ik meer tijd en is het dus het moment om hiermee aan de slag te gaan. And believe me, dit kommetje moet je proeven! ‘So yummmm’ met de butternut en goed voor je immuunsysteem door de champignons. Ideaal tijdens deze natte herfstdagen! Ik gebruik een ’toefje’ geitenkaas als topping, dit maakt de risotto nog romiger! Laat jullie weten wat jullie van deze ‘hartige havermout’ vinden?
Smakelijk!
Snij de ajuin fijn, stoof samen met de look totdat het glazig is. Snij de butternut in blokjes, leg op een bakplaat, kruid met peper & zout en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 15 minuutjes. Daarna snij je de pijpajuin in fijne ringetjes en de champignons in kleine blokjes. Dit mag samen met de butternut bij de look en ajuin. Meng dit goed door elkaar en zet op een laag vuurtje. Voeg nu de havervlokken eraan toe. Voeg telkens beetje per beetje de kippenbouillon aan de vlokken toe en roer. Blijf dit herhalen totdat je bouillon op is. Werk af met geitenkaas of Parmezaanse kaas en wat pijpajuin. Tip: Ik kook gewoon met mijn waterkoker 400 ml water, doe dit in een kommetje en los 1 vetarm kippenbouillon blokje hierin op. Simpel 🙂Haverrisotto met butternut en champignons
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments