Diner

Lasagne met pulled chicken, zoete aardappel en courgette

Glutenvrije lasagne die alleen maar uit groenten en kip bestaat. Love love loveeeee it!

Ben je vegetarisch? Vervang de kip door vega kip of linzen.

Maak deze lasagne op voorhand en je kan de overschot bewaren in de diepvries of een aantal dagen in de koelkast. Zo heb je extra ‘healthy food’ voor tijdens de drukke werkdagen.

Hoe lekker en simpel kan gezond eten toch zijn… 😉

xo

Sofie

Lasagne met pulled chicken, zoete aardappel en courgette

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 60 minuten

Ingredients

  • - 4 zoete aardappelen
  • - 2 courgettes
  • - 250 gram kipfilet
  • - 1 kippenbouillon blokje
  • - 2 blikken tomatenblokjes (800 gram) + 250 ml passata
  • - 6 stengels selder
  • - 1 bol mozzarella
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - Optioneel: 1 teentje look (ik gebruik dit niet omdat ik dat moeilijk kan verteren)
  • - Geutje amandelmelk + 1 el roomkaas light (Philadelphia extra proteïne)
  • - 2 handjes geraspte (vegan) kaas
  • - Peper, zout, kippenkruiden, paprika poeder, 1 tl pili pili, 1 tl sambal, Italiaanse kruiden
  • - 1 gele ui

Instructions

1

Kook water in een kookpot met 1 kippenbouillonblokje, de kipfilets mogen er op z'n geheel in als het water kookt. Voor ongeveer 12-15 minuten. Haal de kippen eruit en laat even afkoelen. Pluk nu de kippen uit elkaar en kruid met kippenkruiden, peper en zout. Zo krijg je de pulled chicken. Deze hoef je niet nog extra te bakken want de lasagne gaat nog in de oven. Anders droogt je kip te veel uit.

2

Schil de zoete aardappelen. Rasp nu met je mandoline de courgette en zoete aardappel in fijne (lange) schijven.

3

Leg de zoete aardappel schijfjes op een bakplaat, Kruid met peper, grof zee zout en Italiaanse kruiden. Rooster even in de oven op 200 graden. Een 10tal minuutjes. Prik er met een mes door, zijn ze gaar? Mag je ze eruit halen.

4

Ondertussen maak je de tomatensaus: snij de gele ui fijn, eventueel teentje look, selder en stoof dit aan met peper, zout, paprika poeder, 1 tl pili pili, 1 tl sambal en 1 grote el Italiaans kruiden. Stoof 2 minuten aan en daarna mag er een blikje tomatenpuree erbij. Meng alles goed door elkaar. Daarna de 2 blokken tomatenblokjes.

5

Laat dit een 15 minuten sudderen op een middelmatig vuurtje. Op het einde giet je er een geutje amandelmelk (of andere melk) en 1 el Philadelphia kaas erdoor. Voor een romige toets.

6

Dan maak je laagjes in een ovenschaal. Begin met laagjes courgette, daarna tomatensaus, zoete aardappel, pulled chicken, plakjes mozzarella, .. Zo herhaal je alles tot je ingrediënten op zijn. Je eindigt met courgette. Daar strooi je een goed laagje geraspte kaas over en kruid je het nog eens bij: met peper, zout, Italiaanse kruiden en paprika poeder.

7

De ovenschaal mag nu 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply