Diner

Vegan Pulled pork van jackfruit

Jackfruit is nog niet zo gekend hier, maar is eigenlijk een fruit soort uit Azië. Heerlijk om mee een gezonde vegan pulled pork ofwel draadjes vlees van Jackfruit mee te maken.

Ik gebruik de Tender Jackfruit van Amazonia.

Ik ben grote fan van de echte pulled pork of Chicken, maar deze smaakt echt evengoed. Met een heerlijke marinade van pinda en soja. Yuuum!!  ‘Low’ in calorieën en zo lekker met het sausje, de koolsalade en de bruine rijst erbij.

Hoog tijd om aan de slag te gaan met dit tropisch fruit en bestel ze online bij amazonia! Snel geleverd en kan je direct de keuken induiken. Echt een aanrader!

Vegan Pulled pork van jackfruit

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 pak Tender Jack Original (Amazonia)
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 grote el pindakaas
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 50 ml (glutenvrije) sojasaus
  • snuf peper
  • 100 gr bruine rijst
  • cashewnoten, in stukjes gehakt
  • Voor de colesla:
  • 1 wortel (slierten)
  • 120 gram fijngesneden rode kool
  • 1 handje gedroogde cranberries
  • 1 lente uitje, fijn gesneden
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el geroosterde pompoenpitten
  • 1 el sesamolie
  • Verse peterselie
  • Voor de extra dressing:
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el amandelmelk
  • 1 el pindakaas
  • 1 el honing/ahornsiroop
  • 50 gram ongekookte bruine rijst pp

Instructions

1

Spoel de stukken jackfruit in een vergiet af en laat even uitlekken.

2

Fruit ondertussen de gesnipperde ui met olijfolie samen met de knoflook en de sambal in een koekenpan.

3

Kook een zakje bruine rijst in kokende water voor ongeveer 20 minuten.

4

Haal de jackfruit uit het pakje en laat uitlekken. Doe het in een beslag kom. Voeg er de sojasaus, pindakaas, sambal, kokosbloesemsuiker, peper en zout bij. Meng alles goed door elkaar.

5

Giet nu wat olijfolie in de pan, doe er een gesnipperd sjalotje bij. Stoof aan. Nu mag het Jackfruit mengsels erbij en laat 5 minuutjes sudderen op de laagste stand.

6

Na een aantal minuutjes kan je de jackfruit met een vork uit elkaar trekken. Laat nog even sudderen.

7

Ondertussen maak je de colesla: Rasp een wortel en haal door de spiraalsnijder. Snij 120 gram rode kool fijn en 1 lente ui. Rooster even wat pompoenpitten kort aan in een steelpannetje. Mix nu in een sla kom de wortel slierten, rode kool, lent ui, geroosterde pitten, 1el sesamzaadjes, 1 handje cranberries en wat verse peterselie. Besprenkel met wat sesamolie en kruid met peper en zout.

8

Serveer de pulled jackfruit met de cole sla en de bruine rijst.

9

Wil je nog wat extra dressing? Neem een steelpannetje: doe erin 2 el sojasaus, 2 el sesamolie, 2 el amandelmelk, 1 el pindakaas en 1 el ahornsiroop. Klop alles goed door elkaar op een laag vuurtje tot een gladde massa. Iets te dik? voeg er nog wat amandelmelk eraan toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply