Diner/ Lunch

Paddenstoelenrisotto van bloemkoolrijst met asperges

Deze is echt een heerlijke aanrader! Dit gerecht kan je zo eten als lunch of als dinner met een stukje vlees, vis of gegrilde gamba’s (als het wat ‘fancy’er’ mag zijn 🙂 ) erop. Deze risotto kun je ook koud eten en wat rucola salade er door roeren. Ideaal om mee te nemen naar je werk! Een gezonde lunch on the go 🙂

Gewoon eens proberen! Tuurlijk merk je wel het verschil met echte ‘risottorijst’ maar geloof me, dit vind ik een lekker & gezond alternatief. Zoveel smaak, extra veel groenten en heerlijk romig. Genieten en toch een gezonde maaltijd naar binnen spelen. That’s life 😉

Paddenstoelenrisotto van bloemkoolrijst met asperges

Print Recipe
Serves: 2 personen als bijgerecht Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 200 gram bloemkoolrijst
  • - 1 sjalotje
  • - 30 gram cashewnoten
  • - 10 gram pompoenpitten
  • - 100 gram groene asperges
  • - 120 gram bruine champignons
  • - 1 teentje knoflook
  • - Zeezout en zwarte peper
  • - Snuf pili pili
  • - 1/2 blokje kippenbouillon en water (150 ml kippenbouillon)
  • - 50 ml rijstmelk
  • - Olijfolie
  • - Parmezaanse kaas of edelgistvlokken

Instructions

1

Snij het sjalotje en de bruine champignons in fijne stukjes en de asperges in twee.

2

Daarna stoof je het sjalotje en 1 teentje look (geperst) in wat olijfolie glazig, samen met de cashewnoten en pompoenpitten. Bak kort aan. Daarna mogen de champignons en groene asperges erbij. Bak deze goed aan.

3

Voeg nu de bloemkoolrijst eraan toe en kruid met peper en zout. Laat 2 minuten aanbakken in de pan.

4

Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon en rijstmelk eraan toe. Blijf goed roeren. Kook al roerend tot het grootste deel van het vocht is opgenomen. Ongeveer een 6/7tal minuutjes

5

Haal de pan van het vuur en roer er wat edelgistvlokken of Parmezaanse kaas door.

6

Serveer met wat verse rucola & wat parmezaan (of edelgistvlokken) er boven op.

Notes

Ik at het vorige week nog met een veggieburger! Mmmm!! Maar mijn absolute favoriet is met gegrilde gamba's, scampi's of zalm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply