Knabbels/ Lunch

Geroosterde bloemkool met tahin & amandelschilfers

Dit is mijn favoriete bloemkool recept! Lekker om koud of warm te serveren! De tahin dressing maakt het gerecht af en is mega lekker!

Zoals jullie weten gebruik ik vaak mijn oven om groenten te roosteren. Toen we vorige week in Boedapest waren stond ‘geroosterde bloemkool’ overal op de apero kaart! Top! Geinspireerd door de kok Ottolenghi! Lekker als bijgerecht, lunch of als aperitief hapje! Deze versie met de sesamdressing en de amandelschilfers is persoonlijk mijn favoriet! Die smaken! Hemels! Een gerecht met pit! Gezond en helemaal niet moeilijk om te maken

Geroosterde bloemkool met tahin & amandelschilfers

Print Recipe
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1/2 bloemkool (in roosjes)
  • - 1 handjes amandelschilfers (even roosteren in de pan of in de oven)
  • - Olijfolie
  • - Kruiden: 2 tl sumac, 2 tl za'atar, fijn zeezout en zwarte peper
  • - Dressing: 1 tl tahin, 2 tl olijfolie, geutje water, sap van 1/2 citroen, 1/2 tl ahornsiroop, snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Neem een steelpan en rooster op een laag vuurtje een handje amandelschilfers totdat ze een licht bruine kleur hebben. Blijf er wel bij want ze worden snel zwart!

3

Verdeel de bloemkool in roosjes of in schijven (je mag daar zelf in kiezen).

4

Doe in een kom, giet er olijfolie over en kruid met sumac, za'atar, fijn zeezout en zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. Leg in een ovenschaal en zet in de oven, ongeveer 30/35 minuten.

5

Ondertussen maak je de dressing. Neem een kommetje en doe hier de ingredienten (zie hierboven) in en meng alles goed door elkaar. Zet even op zij.

6

De bloemkool is klaar, als je erin prikt en de roosjes zijn iets zachter (niet te zacht want er mag er wel een 'bite' inzitten) en ze een mooi goudbruine kleur hebben.

7

Giet er de dressing erover en werk af met de geroosterde amandelen.

Notes

Tip: strooi er nog wat granaatappel over.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply