Diner/ Knabbels

Pita-Pizza met topping van butternut, rode ui en courgette

De basis is hier een volkoren pitabroodje dat ik beleg als een  pizza. Lekker om deze als lunch of avond maal te eten. Of als aperitief hapje, snij ze in spiesjes en serveer aan je gasten. Ik eet ze zowel warm als koud en dat maakt ze ook ideaal om mee te nemen naar je werk.

Gebruik volkoren pizza broodjes. Deze volkoren versie geeft je sneller een voldaan gevoel en is gezonder. Hier liet ik ze nu op zijn geheel en belegde ze zo. maar je kan ze evengoed opensnijden en elk een helftje beleggen. Je kan hier eindeloos in variëren, doe wat jij lekker vindt. Maar de topping van butternut is heerlijk. Het is eens iets anders dan de standaard tomatentopping. Gewoon proberen zou ik zeggen. Geen overload aan kaas, enkel wat Parmezaan en feta.

Dit zijn dus echt light Pita-Pizza’s.

Serveer de pita pizza’s met wat rucola en geniet ervan!

Pizza's op volkoren pita broodjes met topping van butternut

Print Recipe
Serves: 4 pizza's Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 1/2 butternut
  • - 1 blokje groentenbouillon
  • - 2 el Philadelphia roomkaas (light)
  • - 2 el Parmezaanse kaas
  • - 1/4 courgette
  • - Paar blaadjes bladspinazie
  • - 1/4 rode ui
  • - 30 gram feta kaas
  • - Peper, zout, verse tijm, Italiaanse kruiden

Instructions

1

Schil een halve kleine butternut, snij in blokjes en kook gaar in kokend water. Voeg er een bouillonblokje eraan toe. Als de butternut gaar is, giet het water af en voeg 2 el roomkaas eraan toe. Mix met de staafmixer of plet met een vorm tot een gladde massa. Kruid met peper, zout en verse tijm.

2

Neem 4 volkoren pita broodjes. Je kan ze in twee snijden of zo in zijn geheel beleggen.

3

Smeer er de butternut creme op. Beleg met schijfjes of blokjes courgette, sliertjes rode ui en fijngesneden spinazie blaadjes. Werk af met wat fetakaas en Parmezaanse kaas. Kruid met Italiaanse kruiden en nog wat verse tijm.

4

Zet 20/25 minuten in een voorverwarmde oven op 180/190 graden.

Notes

Serveer met rucola.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply