Knabbels

Zomers ‘apero’ glaasje met mango, tomaat en paprika

Een heerlijk hapje voor op je borrelplank. Gezond en super snel klaar.

Hiermee scoor je zeker als je gasten hebt. Je kan dit op voorhand klaar maken en het moment zelf serveren.

Je kan hier enorm mee variëren. Voeg bijvoorbeeld nog wat feta eraan toe of serveer met een Parmezaans koekje.

Zomers 'apero' glaasje

Print Recipe
Serves: 12 glaasjes Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 mango
  • - 3 grote tomaten
  • - 2 lente ui
  • - 1/2 rode ui
  • - 3 stukken gegrilde paprika (uit een bokaal of je kan ze ook zelf grillen in je oven)
  • - 2 el olijfolie
  • - 2 el grof gehakte pinda nootjes
  • - 6 grote schelletjes coppa (of parmaham)
  • - 1 teentje uitgeperste look
  • - 1 handje verse peterselie
  • - Sap van 1/2 citroen
  • - Peper, grof zeezout, 1 tl curry kruiden, 1 tl pili pili

Instructions

1

Snij de mango, tomaten (pitjes eruit), lente ui, rode ui en gegrilde paprika in fijne stukjes.

2

Meng alles in een kom. Voeg 1 teentje uitgeperste look, 2 el olijfolie, citroensap, peper, zout, 2 el grof gehakt pinda nootjes, 1 tl curry, 1 tl pili pili eraan toe.

3

Voeg 1 handje verse peterselie erbij. Meng alles goed door elkaar.

4

Neem 12 leuke glaasjes, verdeel het mengsel in de glaasjes. Werk af met coppa of parma ham on top. Ik versnipper dit meestal in kleine reepjes of blokjes. Werk af met wat verse peterselie, pindanootjes, zeezout en peper.

5

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply