Een lekkere glaasje met een stukje van deze hartige cake met spinazie, rode ui, walnoten en kaas… Dat is toch dé perfecte apéro. Heerlijk als de cake nog lichtjes warm heeft. Snij ze in kleine blokjes, doe op een mooi schoteltje en serveer met een glaasje wijn, of gewoon als lunch. Mmmmm.. Smullen!
Makkelijk, snel en HEERLIJK lekker! Je kan dit perfect op voorhand maken. En je kan er zoveel kanten mee uit. Perfect bij de apéro. Of heerlijk als lunch met een licht tomaten slaatje erbij. De geur alleen al is lekker. Dit is een vegetarisch gerecht, maar je kan er zeker nog iets van vlees aan toevoegen moest je dit willen. Maar ik hou van deze combinatie: spinazie, walnoten en het pikante van de ui. En de kaas maakt het lekker smeuïg.
Wil je hem proberen? Post hem zeker op insta en tag me erin #fisforsofia 🙂
Smakelijk!
Hartige cake met spinazie, rode ui, walnoten en kaas
Print RecipeIngredients
- - 3 rode uien
- - 150 gram spinazie
- - Peper en zout
- - 230 gram speltmeel
- - 1 zakje bakpoeder
- - 3 eieren
- - 100 ml olijfolie
- - 50 ml witte wijn azijn
- - Snuifje zout
- - 60 gram walnoten (grof gehakt)
- - 100 gram geraspte kaas (naar keuze: ik gebruikte geraspte mozzarella)
- - 2 el ricotta kaas
- - 2 tl rode pesto (uit een bokaaltje)
- - 1 tl oregano, pili pili, paprikapoeder
- On top: wat zonnebloempitten, lijnzaad en Parmezaanse kaas (schilfers).
Instructions
Snij je uien in fijne ringen, en stoof dit met wat olijfolie in de pan. Zet dit opzij.
Weeg je spinazie af, kruid met peper en zout en stoof dit in dezelfde pan. Laat afkoelen.
Weeg je spelt meel af, meng dit met je eieren, bakpoeder, olijfolie, witte wijn azijn en snuifje zout. Mix dit met een keukenmixer of je staafmixer.
Doe bij dit mengsel de uien, spinazie, gehakte walnoten en de geraspte kaas. Meng alles goed door elkaar.
Voeg nu nog 2 el ricotta kaas en 2 tl pesto aan toe. Spatel goed door elkaar en kruid bij met pili pili, paprika en oregano.
Vet je bakvorm in met olijfolie (ik gebruikte deze keer een vierkante vorm) en doe hier het mengsel in.
Strooit de zonnebloempitten, lijnzaad en de Parmezaanse kaas erover.
Zet 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
No Comments