Hotspots

Hotspots: Mijn favorietjes op Ibiza

Onze reis naar Ibiza.. één woord: Magisch. Ibiza was vroeger vooral bekend om te partyen, maar nu is het vooral genieten van een fantastische en relaxte vibe. Er zitten hier echt verborgen pareltjes. Ik hou van reizen.. alles ontdekken, nieuwe dingen uitproberen, maar vooral de tofste eet- en drink adresjes afschuimen. Ook dit hebben we gedaan op Ibiza. Want wat is ‘op reis gaan’ als je niet kan eten en drinken!? Hahaha, dat is toch het leven, nee? 🙂

Voor we vertrokken kreeg ik van een vriendin de tip om het boekje te kopen: ‘I never believed in love at first sight until i saw ibiza‘ van Anne Poelmans. Een inspirerende reisgids van een hippe madam, met veel leuke adresjes en inside tips! Gewoon top. Tijdens onze reis haalde ik adresje uit dit boekje en zocht ik zelf plekjes op die ik echt wilde bezoeken.

We hebben de voorbije 6 dagen gewoon DE FANTASTISCHE plaatsen gezien én ontdekt, lekker gegeten én heerlijk gedronken. Hotspots die helemaal op ons lijf geschreven waren, Healthy & soms not soooo Healthy 🙂 . Ibiza staat in onze top 5 van onze (tot nu toe) mooiste reizen. We gaan zeker nog eens terug. We gingen begin april naar het eiland. We hadden prachtig weer, 20 graden, verschillende keren in mijn bikini kunnen liggen. Dus beter kan niet. Die eerste zonnestralen op ons gezicht, die eerste terrasjes, … dat was echt genieten! ’s Avonds koelde het wel snel af, dus dan konden we wel een trui gebruiken. Maar ik kan deze periode alleen maar aanraden. Ibiza in april/mei is gewoonweg zalig. De meeste restaurantjes/winkels/beachbars zijn al open, maar je hebt die massa drukte nog niet van de zomer. Want ik denk dat het tijdens de zomermaanden té druk is voor mij. Want dan zijn er maar liefst 1 miljoen toeristen op dit toch wel kleine eiland. Nu was er gewoon overal plaats, fantastische sfeer, rustig, gewoon zorgeloos genieten…

Hier zijn ze dan, onze favoriete adresjes van onze ‘first time on Ibiza’:

Dit was ons verblijf voor 5 nachten. Fantastische b&b dicht bij Ibiza stad (ongeveer een 25 tal minuutjes wandelen ben je al bij de haven), met een lieve en warme gastvrouw Sonja. Je voelt hier de liefde rondhangen. Mooie, grote & verzorgde kamer met decoratie van house doctor. Echt prachtig. Maar toch werden de authentieke zuiderse elementen van de finca behouden. Een lekker en gezond ontbijtje wordt hier elke morgen met passie klaar gemaakt. Elke morgen opstaan met een lekkere cappuccino en een heerlijk fris ontbijtje: eitjes, vers brood, croissant, yoghurt, vers fruit, hartig én zoet beleg, groentjes, vers gebakken cake, … Het ontbijt was hier echt verzorgd. Bij mooi weer kan je hier genieten van een frisse cocktail aan het zwembad.

Carrer del Cabussó, 11, 07817 Eivissa, Illes Balears, Spanje

 

 

 • The Giri CaféEen mediterraans restaurantje met een prachtige tuin & super lekker eten! Je kan hier ontbijten, lunchen én dineren. Deze hotspot is gelegen in het klein, gezellig dorpje San Juan. Waar er iedere zondag een leuk hippie marktje is. I love it! Wij gingen hier op onze eerste dag lunchen. Jochen nam de kip curry met rijst en gegrilde cashewnootjes en ik de falafel burger met heerlijk pittabrood & een pittig mosterd slaatje. Food made with love!

Plaza España 5 (main square) 07810 San Juan, Ibiza SPAIN

 • Aubergine Ibiza: Eerst en vooral vind ik  hun logo zo mooi! Een prachtige schets van het restaurant en de natuur er rond. Ook een mediterraans lunchplekje volop in de natuur. Met een grote, groene tuin waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje, detox sapjes, biowijn, én fantastisch puur eten. Echt een pareltje. Als je hier toekomt, wordt je wel even omver geblazen. Ze serveren hier enkel lunch, maar hier moet je geweest zijn. Zo lekker, alles vers én recht uit de tuin. Het is een beetje de country side van Ibiza, maar een droom van een plaats. Ik nam hier de burger van rode biet & quinoa en Jochen de Angus Beef burger. Om je vingers van af te likken. Er stond nog zoveel op de kaart dat ik wilde proberen, dus ik zal zeker nog moeten terug gaan 🙂 Hier vind je echt het authentieke van Ibiza.

Aubergine is located on the Sant Miquel road at Km 9.9 between Santa Gertrudis and Sant Miguel

 • La dispensa, een romantisch restaurant in Dalt Vila (oud stads gedeelte Ibiza). Waar de romantiek, lekker eten en gezelligheid centraal staat!

Carrer la Santa Creu, 10, 07800 Eivissa, Illes Balears, Spanje

 • Sunset Ashram, een leuke bar/restaurant in een klein stukje paradijs. Wat een zicht heb je hier op de Cala Conta! Om stil van te worden, en gewoon om te genieten! Ik besteld hier een Wortel/appel sapje. Zo lekker fris, en gezond. Maar op dit plekje kan je eten, aperitieven, … Gewoon naar toe gaan, want deze ‘view’ moet je gezien hebben.

 Cala Conta, S/N 07829 , Sant Agustí Des Vedra , Sant Josep De Sa Talaia (Eivissa)

                     

 • La bodega: Heerlijke tapas in een gezellige cocktailbar in Ibiza stad. Losse, gezellige sfeer. Hier zijn we letterlijk buiten gerold. Een overload aan food.. 🙂 Pittabrood met hummus, gehaktballetjes, patates bravas, quiche met spinazie en ricotta, gegrilde kaas, kroketjes, … En dit in combinatie met Gin-Tonic én voor het ventje Bacardi Cola. Alles kort samen gevat, echt een perfecte, losse, zomerse, zotte avond. 😉

La Bodega Ibiza C/ Bisbe Torres Mayans 2, 07800 Ibiza

 • Kiosko 62 (Formentera) Toen we een dagje naar het eiland Formentera gingen met de ferry, wilde ik zeker dit plekje vinden. Een kleine én alternatieve beachbar, letterlijk met de voeten in het zand & een cocktail in de hand. Rondom je niets anders dan zand én zee. Gewoonweg zalig! Een aanradertje én een prachtige zonsondergang!

Camino de Can Simonet I, 3073, 07871, Illes Balears, Spanje

 • Maison Le vrai, Hippe én nieuwe koffiebar in Ibiza stad met zoveel lekkere koffietjes, kurkuma latté, rode bieten latté, verschillende ijskoffies, de beste avocadotoast.. en voor mij waren de proteine shakes hipper dan hipst. Hier vindt je dit bijna niet, dus dit was wel leuk, zin in een healthy power snack? Of een lekkere koffie? Gezonde limonade? Of gewoon een lekker biertje? Een taartje? … Zoveel keuze hier.

Carrer de Miquel caieta Soler 9, 07800, Ibiza

 • Reset: De naam zegt al genoeg! Een cocktailbar in Ibiza stad met de lekkerste zelfgemaakte Sangriaaaaaa met vers fruit! Hier blijf je plakken! Geloof me 🙂 . Het is iets toeristische gelegen, maar zeer knus én super leuk zitten.

Plaza del Parque, 3, 07800, Ibiza

 • S’escalinata Ibiza Stad (Dalt Vila) Dit ligt in de oude stad van Ibiza: Dalt Vila. Hier kan je genieten van lekker en fris ontbijtje, koffietje, verse sapjes, tapas, salades, broodjes, wijntjes, cocktails, of  héérlijke sangria. Dit was mijn favoriet. Wij kwamen hier vaak aperitieven. Je nestelt je in hun zitzakken op een steile trap tussen de gebouwen. Het zonnetje op je gezicht. Je hebt een prachtig zicht & dat leuke ‘stads gevoel’. En daar houden wij enorm van.

S’Escalinata Carrer Portal Nou 10 07800 Dalt Vila, Ibiza, Islas Baleares, Spanje

 • Es Cucons La Tienda: Geen eet/drink adresje, maar hier moet je geweest zijn als je op reis bent in Ibiza. Dit gezellig meubel/interieur/kleding winkeltje ligt in Santa Gertrudis. Wij combineerden dit toen we gingen lunchen in Aubergine. Dit is één van mijn favoriete dorpjes op Ibiza. Zooo knus, gezellig maar toch levendig vol leuke plekjes om te eten en te drinken. En natuurlijk te shoppen. Hier vind je prachtige rieten manden, kaartjes, kleding, servies, hangmatten, meubeltjes, … Noem maar op. Zeker een aanrader. Ik ging héél de winkel leeg kopen 😉 .

Plaza de la Iglesia nº7, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, Balearic Islands, Spanje

 • La Paloma: Last but not least.. La Paloma.. WAAAUWW!! Toen ik hier binnen kwam, was ik even stil. Dit is helemaal mijn ding: qua interieur, losse sfeer, de mensen, hun kaart, en vooral het eten. Een kleine kaart, die elke week vernieuwd met zoveel lekkers erop. Je hebt hier Paloma café, hier kan je ’s middags lunchen. Lekkere hummus, salades, focaccia, … En ’s avonds kan je terecht in het restaurant. Een volledig andere kaart, gerechten met puurheid gemaakt. De heerlijkste cocktails die door de Lady bartender zijn gemaakt. Ik nam de Bio plate: met tofu, gegrilde aubergine, bruine rijst, groenten in een lekkere groene curry. Echt van TOP NIVEAU. Jochen nam de zelfgemaakte pasta met groene asperges en scampi’s. Hier voel je echt de liefde en passie voor elkaar & hun eten. Deze diamant is een toppertje waar ik zelf van droom om ooit kleinschalig zelf te beginnen hier in ons belgenlandje. 🙂 Dromen mag, toch? 😉

Calle Can Pou, 4, 07812 Sant Llorenç de balafia, Islas Baleares

 

Voor meer foto’s, piep in mijn galerij hierboven. Je zal op slag verliefd zijn! 🙂

Zet zowiezo Ibiza op je ‘to do travel list‘!! Via deze link kan je direct een IBIZA reisje boeken 🙂 ! Je zal het je niet beklagen. Een prachtig eiland, waarna je ‘TOTALY RELAXED’ terugkomt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anne-Sophie
  15 januari 2019 at 22:02

  Aanrader met kids denk je Sophie?
  Welke kant is de rustigste kant?
  X

  • Reply
   Sofia
   17 januari 2019 at 11:25

   ZEKER WETEN!! Toen wij er waren, waren er enorm veel koppels met kids. De uitgaansbuurt hebben wij niet gedaan, al de rest wel. Een aanrader! En als je voor het top seizoen gaat, is het eigenlijk wel rustig overal hoor. Echt de moeite, wij gaan zeker nog terug!
   xxxx

  Leave a Reply