Hotspots

Viva Italia: ‘Amalfi coast & Napoli’

Deze reis wil ik natuurlijk met jullie delen! Een aanrader, van het begin tot eind. Jochen heeft dit allemaal zo mooi uitgestippeld, ik zocht de restaurantjes en bars. Tijd maken voor elkaar, tijd maken om de wereld te zien, tijd maken om te genieten, tijd maken om even die pauze knop in te drukken en te GENIETEN. Samen! Zo belangrijk.

Sorrento:

Hotel Antiche Mura – Piazza Tasso (via Fuorimura 7) 80067 Sorrento

Van de luchthaven naar Sorrento kan je op verschillende manieren. Wij zijn per taxi naar het hotel gegaan. Prijs via booking 67,27€. Je kan ook een auto huren op de luchthaven of via het openbaar vervoer : er is rechtstreeks een shuttlebus van de luchthaven Napels naar Sorrento. Maatschappij is Curreri Viaggi. De Autobus staat voor de aankomsthal op de luchthaven en ticket kost 10€ enkele rit.

Sorrento is een leuk havenstadje met heel veel sfeer, gezellige straatjes, leuke winkeltjes, … Mooie kleine haven met een prachtig zicht ’s avonds.

                          

Restaurantjes die we gedaan hebben tijdens onze 4 dagen Sorrento:

               

              

Heerlijke pure keuken, lekkere pasta’s, pizza’s, melanzane alla parmigiana, tomaat/mozzarella, lekkere verse vis (vooral aan de haven), … En drink elke avond een frisse Limoncello. Want de echte limoncello komt uit Sorrento.

Vanuit Sorrento deden we twee uitstappen: de amalfi kust (met de boot bezochten we Positano en Amalfi) en Capri met de Ferry:

  • Boottocht Amalfikust: Prijs 114€ pp.

Meditterrane zeezichten, dorpjes aan klifranden … een must-see in Italië. Sightseeing vanaf het dek van de boot is het beste en ultieme uitzicht. Pure ontspanning. Een 8 uur durende boottrip en sightseeingtour is beperkt tot 12 personen. We hadden telkens vrije tijd in Amalfi en Positano, vrije tijd om te zwemmen, een lichte lunch met sandwich met tomaat/mozzarella, een frisse limoncello en andere dranken aan boord, fruitsalade, .. Ze komen je oppikken en afzetten aan het hotel. Echt een aanrader!

 

  • Capri:

Me de ferry vanuit de haven Sorrento naar Capri. Voor een retourticket voor 2 personen: 77,80 euro. De boottocht duurt ongeveer 25 minuten. Waar je een hele dag op Capri kunt rondlopen. Verken met de bus (een ticket kost 1,20€ pp) vanuit de haven Marina Grande Anacapri en Capri zelf. Dit moet je eens gezien hebben. Luxe winkels, mooie straatjes, prachtig zicht, .. Wij vonden het persoonlijk wel wat ‘overroepen’. Maar om een aantal uurtjes rond te slenteren is dit eiland wel ideaal.

 

          

Ravello:

Garden hotel – Via Boccaccio 4 84010 Ravello

     

Van Sorrento naar Ravello : ofwel met de SITA SUD autobus naar Amalfi via de SS163 autoweg of zoals wij hebben gedaan met de ferry van Sorrento naar Amalfi. In Amalfi moet je sowieso overstappen op een andere autobus die naar Ravello gaat.

Ravello is klein maar zo een gezellig stadje in de bergen. Romantisch, rustig en uniek. Met prachtige uitzichten, een mooi binnenplein en gezellige straatjes. Ravello heeft ook veel mooie hotels, restaurants die een fantastisch uitzicht bieden. Dus doe je een roadtrip moet Ravello zeker op je ’to do’ lijstje staan. Wij verbleven er twee nachten en dat was perfect.

We gingen twee maal naar hetzelfde restaurantje. Super locatie en OVERheerlijk eten. Een prachtige achtertuin volop in het groen.

De beste pizza’s (met de dikke korst) en andere lekkere Italiaanse gerechten. Aanrader als je in Ravello verblijft om hier te gaan eten. Prijs/kwaliteit top! En heerlijke wijntjes.

       

Napels:

Borgo Vergini Garden B&B – 23 Via Mario Pagano 1  80137 Napels

Costantinopoli 104 – Via S. Maria Di Constantinopoli 104 80137 Napels

Van Ravello naar Napels kan je terug op verschillende manieren. Wij zijn per taxi geweest. Prijs via booking 98,52€. Omdat Ravello hoger gelegen is in de bergen moet je (indien je het openbaar vervoer wenst te nemen) eerst terug met de Autobus naar Amalfi en van daaruit kan je via het openbaar vervoer met de autobus en/of ferry terug naar Sorrento. Van Sorrento kan je op verschillende manieren naar Napels: met de bus, trein of ferry zijn er rechtstreekse verbindingen naar Napels haven en treinstation ofwel een andere mogelijkheid is in Amalfi via de autobus eerst naar Salerno te gaan en van daar de rechtstreekse trein naar Napels te nemen.

Het mooie Napels is echt een levendige fantastische stad. In het zuiden van Italië. Perfect als citytrip maar wij deden het als derde bestemming van onze reis. Afsluiten in een bruisende stad. Wij vinden dit zalig. Napels is zo’n stad waar je verliefd op wordt of die je helemaal gek maakt. Want aan de ene kant is Napels druk, sommige straten met afval, veel graffiti, ruw en op heel wat plekken chaotisch. Maar aan de andere kant heeft Napels zoveel charme, prachtige pleinen, mooi gebouwen, unieke uitzichten, verborgen plekjes, vriendelijke mensen en indrukwekkende zaken. Waar de straten soms er wat vuil bij liggen zijn alle zaken, restaurants, cafe’s, … zo proper, verzorgd en mooi.

Wandel door het Historisch Centrum.

Bezoek de Galleria Umberto.

Eet Pizza Fritta bij Da Fernanda. Echt Local streetfood. Een van de lekkerste calorieënbommetjes van de stad, de gefrituurde pizza, een specialiteit die de Napolitanen zich eigen hebben weten te maken.

Drinks bij Barrio Botanico & Alkymya Bellini.

Bezoek de wijken Vomero (leuk met een kabel lift er naar toe) & Rione Sanita & Chiaia.

Ga Pizza eten in de wijk Spanisch Quarter in het gezellig zaakje Trattoria Donna Elvira. Wandel rond door de kleine straatjes. Dit is een beruchte wijk in Napels. Kronkelstraatjes waar veel Napolitanen wonen. De emmertjes om hun boodschappen naar boven te brengen, hun was aan touwen aan het balkon, stoeltjes staan buiten waar de Italiaan genieten van hun dag, de gigantische afbeelding van Maradona en natuurlijk onze Dries Mertens, Toto graffitie, overal altaartjes waarin ze hun overleden familieleden eren, … Gewoon echt een bezoekje waard!

   

Drink Aperol-  & Limoncello Spritz.

  

Eet de echte Buffel mozzarella met heerlijke verse tomaten.

Drink elke ochtend een heerlijke Espresso. Fantastische koffie.

Bij het Castel Sant’Elmo (het hoogste punt van Napels) heb je een waanzinnig uitzicht. Je kan niet alleen de stad zien maar ook de Vesuvius vulkaan. Prachtig. Wandel dan zo naar beneden (veel trappen maar de moeite waard).

       

 

Bezoek het Kasteel Dell’ovo, Pompeii en de Vulkaan Vesuvius.

  • Pompeii: Pompeii Skip the line Entry ticket : 19,50€ pp. (zonder gids of audio)

Iedereen die Napels bezoekt moet deze archeologische opgravingen van Pompeï gezien hebben. Dit ligt ongeveer 30 km van Napels centrum. Wij stapte op bij de halte Porta Nolana (paar minuutjes lopen vanaf Piazza Garibaldi). De kaartjes voor de metro kun je alleen bij een loket kopen of bij de kranten kiosken of tabaccerie in het station. De rit Napoli-Pompeï villa Misteri kost €2,60 voor een enkele rit.

 

Ga een zoete eclair eten in éclair – Café & Bistro.

Genoeg van al de pizza’s en pasta’s? Ga eten bij ETTO. Een volledige andere keuken, lekker, puur en gezond. Bowls met rijst of couscous met vlees, vis of vegetarische varianten (Ik at de krokante kip en aubergine balletjes, yuuummm!). Zooo lekker & the best CHEESECAKE ever!

 

Onze trip was echt fantastisch, zo genoten. Dit was voor ons echt een grote aanrader. In tijden van Corona was het dan ook wel wat minder druk dus voor ons wel ideaal om deze reis te doen. Maar hoe dan ook, dit moet je gezien hebben.

For sure, in Italy, the sun always shines

Tip: Boek de vliegtuig tickets vroeg via Brussels Airlines (wij deden dit al in November).

Liefs!

S.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply