Hotspots

Hotspots: Weekendje Parijs

Genoten van 3 dagjes Parijs tijdens de herfstvakantie. We hadden prachtig weer, volop zon en 20 graden. Met de tgv uit Duinkerke (SUPER GEMAKKELIJK en een aanrader, want als je ziet hoe ze rijden in Parijs en hoeveel file er stond… ) stonden we in 2 uur tijd in Gare du Nord Parijs. 15 minuutjes wandelen naar ons hotel ‘Bloum’ en daarna kon onze cityhopping beginnen.

We deden alles te voet door het mooie weer want wij zijn dan ook echte wandelaars 🙂 . Zo kan je meer zien, bevind je je plots op plekjes & in straatjes waar je anders nooit zou komen. Maar alles is natuurlijk perfect te doen met de metro. Jochen en ik wandelden door alle straatjes, pleintjes, door alle ’toeristische plekken’, namen héél veel tijd om lekker te lunchen en aperitiefjes te drinken. We besloten op voorhand om niets binnenin te bezoeken, en gelukkig want de wachtrijen waren te zot voor woorden.

Dit is de manier hoe wij graag ‘citytrippen’… veel indrukken opdoen, tijd om te relaxen & te genieten van de sfeer, elkaar en de mooie bruisende stad.

Hier enkele plekjes dat ik graag met jullie wil delen:

Hotel Bloum (hotel Parijs): Gezellig hotel met een fantastisch goeie ligging. Super vriendelijk, ruime kamer op de 5de verdieping en heel erg proper. We hadden direct een goed gevoel bij dit hotel. Prijs-kwaliteit-ligging waren top. We hadden wel ruim op voorhand het hotel vast gelegd (3tal maanden op voorhand) via Booking. Ook de ligging was ideaal, konden alles te voet doen (natuurlijk prachtig weer). Maar ook het station en verschillende metro haltes dichtbij. Wij kiezen altijd voor een hotel zonder ontbijt omdat wij liever in de stad zelf gaan ontbijten/brunchen.

Lunch:

  • Season Parijs (heerlijke pancakes en eitjes met allerlei soorten sides)
  • Wild and the Moon (Vegan): Vegan haver porridge, mega Yummy vegan taartjes en ‘sides to share’.

Dinner:

  • Poni: Super leuk plekje, met een fantastisch lieve ober. Ze hebben hier een uitgebreide kaart voor een mooie prijs. De salades vind ik echt een aanrader. Ik at de salade met de halloumi en de gegrilde pompoen. Zoooo lekker en ik had echt genoeg. Jochen koos (natuurlijk 😉 ) voor de burger. Er heerste hier ook een typische Parijse sfeer, vol met locals.
  • Daroco (Italiaan in een fantastische setting) Mega lekkere pizza’s, iets duurder qua drank maar moet je gewoon gaan voor de beleving en het interieur.

Café’tjes:

Chez Gustave: Deze ‘place to visit’ lag op een gezellig pleintje dicht bij ons hotel. Chez Gustave is een leuke café/Bistro. Hier kan je zowel iets drinken, aperitieven maar ook kleine tapa’s eten, lunchen en dineren. Wij zaten gezellig buiten op het overdekt terrasje. Heerlijk!

Café Noir: Mini café met een super gezellige bar, lekkere cocktails en dranken. Hier kon Jochen zijn Belgisch Stella’tje drinken 🙂 .

Veel plezier in the City of Love ♡

Sofie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply