Hotspots

Hotspot: ‘Fredt’ Nieuwpoort

Mijn geliefde stad, Nieuwpoort, is weer een hotspot rijker..

Toen 1 van onze beste vrienden ons vertelde dat ze een eethuisje gingen openen, was ik super enthousiast. Ze restaureerden het pand met grote zorg en toverden het om tot een hippe hotspot. FREDT in Nieuwpoort heeft een prachtig interieur, Scandinavisch wit met zoveeel groen. I LOVE IT. Je vindt hier allerlei lekkers: van heerlijke ontbijten, pasta’s, soep, salades, warme dranken, pannenkoeken, gebak van de dag, apero, …

Toppertje

Fredt is een plekje om te genieten van het lekker eten en fijn gezelschap. Je kan hier terecht voor een kopje koffie, al dan niet met een stukje gebak. Ook serveren ze hier heerlijke ontbijtplanken. Zo kan je kiezen uit JeanLot (hartig ontbijt), SofElle (gezond ontbijt), FreDT (zoet ontbijt) of Oscar (kinder ontbijt). Deze ontbijtjes zijn genoemd, jaaaa, naar ons.. Jean en Lot (Jeanlot) zijn mijn mannetje en mijn vriendin, de vrouw des huizes bij FREDT. SofElle, is genoemd naar Estelle (de toffe jonge meid die bij Fredt werkt) en mij. Omdat wij houden van wat gezond doen ;). En FREDT, dat spreekt voor zich.. onze Fredt houdt van het zoete.. rijstpap, wentelteefjes, … om je vingers af te likken, iets minder gezond, maar zo af en toe kan dat zeker geen kwaad 😉 .

’s Middags serveren ze een beperkte kaart met broodjes, 3 soorten pasta, soep van de dag, 3 heerlijke salades, .. En af en toe stopt onze topper Fredt er nog eens een specialleke in (bv. pizzabaquette, stoemp, …) 🙂 Bij de pasta’s zit de klassieker Bolognaise er altijd tussen. En dan gaat hij elke dag nog voor twee andere heerlijke sauzen. Wat in dit prachtig zaakje zo leuk is, voor de fitgirls onder ons, is dat je geen pasta hoeft te eten. Je kan ook kiezen voor courgetti. Heerlijke slierten van courgette. Mmmmm, zo kan je ook eens proeven van de pasta sauzen en hoef je geen ‘overload’ aan koolhydraten te eten.

In de namiddag kan je perfect een lekkere cappuccino gaan drinken, en genieten van een lekker stukje gebak of een pannenkoek. Of zin om te gaan aperitieven, dan kan je hier ook terecht voor een fantastische apero. Heerlijk is het aperitief van het huis: Limoncello met tonic. Yummiee!! Aanradertje 🙂

Ennnnnn, wat ik nog niet gezegd heb is dat je gewoon ALLES kunt afhalen! Alles is TAKE AWAY. Perfect voor de werkende mensen, studenten, of als je geen zin hebt om te koken. Echt een aanwinst voor Nieuwpoort.

 

Fredt is gesloten op zondag. Woensdag en zaternamiddag gesloten vanaf 14u. Andere dagen open van 8u tot 18u.

EAT IN, or TAKE AWAY

 

Fredt, Langestraat 49, 8620 Nieuwpoort

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply