Deze appelchips zijn een heerlijke en een gezonde variant. Je huis gaat er zo lekker van ruiken. Dit receptje is niet moeilijk en eigenlijk geen werk. Gewoon af en toe je oven controleren en klaar.
Dus op zoek naar een gezond tussendoortje? Maak dan zeker deze ‘appelchips’.
Appel chips uit de oven
Print RecipeIngredients
- - 2 zoete appels
- - 1 eetlepel kaneel/koekkruiden
Instructions
Verwarm je oven voor op 120 graden (lage temperatuur dat je appels lang kunnen bakken).
Leg op je bakplaat bakpapier.
Haal het klokhuis uit je appels (appelboor), en snij met een scherp mes in fijne schijfjes. Of gebruik een mandoline.
Besprenkel de appelchips met kaneel kruiden of koek kruiden.
Leg je appelschijfjes op je bakpapier en zet in de oven.
Let op: ze moeten er redelijk lang in. Ongeveer 1uur 30 min tot 2 uur.
Hou ze op het einde wat meer in het oog, dat ze niet verbranden. Dit verschilt van oven tot oven.
Als ze bruin van kleur zijn, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Smakelijk.
Notes
Tip: Er zijn nog zoveel andere fruit/groenten waarmee je chips kan maken.
No Comments