Knabbels

Wortelhummus

Jullie weten al.. Hummus én ik.. dat is gewoon liefde 🙂 Ik hou van de smeuïge structuur, als dip met groenten of bij mijn salade met kip.

Zelf hummus maken kan heel snel en gemakkelijk. Deze ‘wortelhummus’ smaakt niet overdreven naar wortel, je kan het een beetje vergelijken met een curry smaak. Het heeft ook een super mooie oranje kleur. Dit geeft je tafel dat extraatje meer. Door de kruiden zoals kurkuma, komijn en de paprikapoeder krijgt de hummus enorm veel smaak. En is hij een beetje pittig.

Je kan het op je boterham smeren met een tomaatje en een lente uitje, dippen met een lekkere cracker of rauwe groentjes, bij je salade serveren, als topping gebruiken bij een couscous gerecht, … Hummus is gewoon verslavend, heerlijk, en zéér voedzaam. Je kan de stukjes wortel koken of grillen in je oven voor je het bij je hummus voegt. Wat voor jouw het gemakkelijkste is.

Wortelhummus

Print Recipe

Ingredients

  • - 130 gram wortelen
  • - 260 gram kikkererwten (1 blik of bokaal)
  • - 1 el tahini pasta
  • - 8 el olijfolie
  • - 1 teentje look
  • - 1 el komijn poeder
  • - 1 el kurkuma
  • - Snuifje pili pili
  • - Peper en zout
  • - 1 tl paprika poeder

Instructions

1

Schil je wortelen, snij ze in stukken en kook ze gaar met een snuifje zout in het water.

2

Neem je keukenmachine (of je staafmixer), doe alle ingredienten en kruiden hierin en mix dit tot een gladde hummus.

3

Klaar. Geniet nog wat olijfolie erover, wat paprikapoeder erover strooien en serveer in een leuk kommetje. Lekker met een dipkoekje of rauwe groentjes.

Notes

Tip: met hummus kan je heel makkelijk variëren. Je kan er in principe alle kruiden aan toevoegen die jij lekker vindt. Ook kan je met allerlei soorten groenten hummus maken: rode biet, zoete aardappel, ...

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply