Gezonde baksels/ Ontbijt

Muffins met zoete aardappel & notenmix

Ik ben altijd zo happy als ik een recept uit probeer, en als ze zo goddelijk zijn qua smaak. Deze muffins met zoete aardappel en nootjes is er zo ene.

Je kan misschien wel denken, zoete aardappel in een muffin?? Maar geloof me, deze moet je proberen. Lekker gezond, maar toch zoet zijn deze muffins. De aardappel en de bananen zorgen voor de ‘zoete’ toets en daarom hoeft er echt niet veel extra zoetstof erbij.

Maak ze op voorhand met restjes zoete aardappel en vries ze apart in, dan heb je nog voor dagenlang een vers en lekker tussendoortje. Dus mijn advies 🙂 : Duik je keuken in, en maak deze héérlijke muffins. Laat weten wat jullie ervan vinden.

 

 

Muffins met zoete aardappel & notenmix

Print Recipe
Serves: 12 muffins Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 3 rijpe bananen
  • - 3 eieren
  • - 250 gram zoete aardappel (ongeveer 1 zoete aardappel geraspt)
  • - 50 gram amandelmeel
  • - 100 havermeel (havermout fijn mixen)
  • - 2 el agave siroop
  • - 1 tl vanille aroma
  • - 1 scoop proteïne poeder (ik gebruikte vanille smaak): optioneel
  • - 3 el magere plattekaas
  • - Snuifje zout
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 1 hand rozijnen
  • - 1 hand noten mix (nootjes naar keuze, ik gebruikte de notenmix van Body en fit online webshop)
  • - 1 klein handje zaadjes (ik gebruikt wat lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten)

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Schil je zoete aardappel, en rasp met een rasper.

3

Plet je rijpe bananen.

4

Mix alle ingrediënten: havermeel, amandelmeel, magere plattekaas, agave siroop, bakpoeder, eieren, proteïne poeder, snuifje zout, vanille aroma en de bananen. Doe daar de zoete aardappel bij. En mix dit tot een glad en samenhangend mengsel.

5

Voeg de noten, zaden en rozijnen eraan toe. Spatel dit goed onder je deeg.

6

Neem een muffin bakvorm, en verdeel hier je deeg in. Werk af met wat pompoen pitten on top.

7

Bak de muffins ongeveer 45 min (afhankelijk van welk type oven je hebt). Prik met een lange prikker erin. Als je deeg er niet meer aan plakt, zijn ze klaar.

8

Tip: worden ze te snel bruin (want door de zoete aardappel hebben ze al meer een bruine kleur) en is je deeg nog niet goed. Leg er een stuk bakpapier op de muffins.

9

Laat ze even afkoelen en klaar.

Notes

Lekker als ze nog wat warm zijn met wat rode vruchten coulis en wat magere kaas erbij. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply