Ontbijt

Gebakken snicker havermout met yoghurt topping

Het was weer tijd voor een lekker ontbijtrecept met havermout. Deze keer ging ik voor ‘gebakken snickers havermout‘. Super makkelijk recept dat je gerust de avond ervoor kunt klaarmaken.

Het lekkerste vind ik om ’s morgens dit gebakje nog 1 minuutje op te warmen in de microgolf en het af te werken met (soja) yoghurt en extra fruit (bosbessen, groene appel, banaan,…). Ik hou van de combinatie.

En het is ideaal als je weet dat je ‘s ochtends niet veel tijd hebt & dat je gebakje al klaar staat, enkel nog even moet opwarmen (of je eet het zo op) en afwerken. Gezond, voedzaam en YUMMMYYY ontbijt om je dag mee te starten.

Smakelijk!

Sofie

Gebakken snicker havermout met yoghurt topping

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 30 gram havermout
  • - 1 ei
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 1/2 banaan
  • - Snuf zout en kaneel
  • - 1 el zoetstof
  • - 1 el pindakaas
  • - Geutje amandelmelk
  • - Handvol bosbessen, yoghurt, lepeltje honing en fruit naar keuze om af te werken.

Instructions

1

Je doet alles (behalve de ingrediënten om af te werken) in de blender of keukenmachine. Je mixt alles tot een gladde massa.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden, neem een mini ovenschaaltje en doe hier het beslag in. Duw er de helft van de bosbessen in.

3

Zet 20 minuten in de oven.

4

Haal het uit de oven, eet je direct dan werk je af met yoghurt, extra bosbessen, appel en lepeltje honing.

5

De dag erna is dit gebakje nog lekkerder. Warm het even op in de micro (1minuutje) en klaar. Smullen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply