Lunch/ Ontbijt

Zoete appeltjes met ricotta

Heerlijk zoet door de honing én lekker romig door de ricotta. Serveer als het nog lauw is, dat vind ik persoonlijk het lekkerst! Met een schepje yoghurt erbij. Ontbijten kan fantastisch zijn, toch?!! 🙂 #instahappiness

Maar ben je op zoek naar een gezond maar origineel nagerecht? Deze appeltjes kan je ook perfect serveren als dessert.

Zoete appeltjes met ricotta

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 + 1/2 appel
  • - 2 el honing
  • - 150 gram ricotta kaas
  • - 1 handje bruine amandelen
  • - 2 el pompoenpitten en zonnebloempitten

Instructions

1

Laat de schil aan de appel. Snij in fijne plakjes.

2

Meng de ricotta met de honing.

3

Hak de bruine amandelen grof.

4

Neem twee ovenvaste potjes en verwarm je oven voor op 180 graden.

5

Doe telkens een schijfje appel, een theelepeltje ricotta kaas. Bouw een torentje.

6

Strooi wat gehakte amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten op de appeltjes.

7

Werk af met honing.

8

Zet ongeveer 20 a 30 minuten in de oven.

9

Serveer!

Notes

Dit kan je perfect ook met een ander soort fruit doen. Ik denk maar aan peertjes, rood fruit, aardbeien (tijdens de zomer), kersen, ... Noem maar op! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply