Gezonde baksels

Suikervrij bananenbrood met ricotta & honing

 

Geloof me, wie fan is van bananenbrood, moet deze combinatie eens proberen. Ricotta, honing en dit gebak. HET perfecte dessert, snack, ontbijt, lunch, … Noem maar op! Dit recept is suikervrij! Heerlijk!

Smakelijk lieverds!

 

Suikervrij bananenbrood met ricotta & honing

Print Recipe
Serves: 1 broodje Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • - 100 gram speltmeel
  • - 50 gram havermout
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 3 eitjes
  • - 1 handje bruine amandelen
  • - 3 rijpe bananen
  • - 60 gram dadels (zonder pit)
  • Topping:
  • - ricotta kaas en honing

Instructions

1

Neem een beslag kom, doe alle ingrediënten (behalve de noten en dadels) erin en mix met een staafmixer fijn.

2

Daarna hak je de amandelen en snij de dadels in stukjes.

3

Doe deze bij het beslag.

4

Neem een cakevorm, en zet de cake voor 50 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.

5

Als de cake klaar is, laat hem afkoelen.

6

Snij hem in plakjes, smeer er een lepeltje ricotta kaas op en werk af met honing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply