Gezonde baksels/ Ontbijt

Appeltaart cake

Ben je ook zo zot op appeltaart? Dan is deze cake echt iets voor jouw. Een SUPER simpel recept! De smaak en de textuur is exact zoals een lekkere appeltaart. En deze is eens iets anders qua smaak doordat ik rijstmeel gebruik. Je kan dit perfect vinden in een natuurwinkel of gewoon online. Weet je wat ik doe? Ik neem ’s morgens twee stukjes, gril ze even kort aan in mijn grillpan. En serveer ze met wat yoghurt of plattekaas en wat stroop erop. Mmmm, heerlijk om je dag te beginnen! En je hoeft geen schuldgevoel te hebben, want er zitten geen ongezonde suikers in. Je kan gewoon genieten.

Appeltaart cake

Print Recipe

Ingredients

  • - 50 gram havermout
  • - 50 gram rijstmeel
  • - 3 rijpe bananen
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 100 gram dadels
  • - 1 ei
  • - 2 appels
  • - 1 handje walnoten (grof gesneden)
  • - 2 el kaneel
  • - handje rozijnen

Instructions

1

Weeg alle ingrediënten af, en mix deze samen: havermout, rijstmeel, bananen, bakpoeder, dadels, ei, kaneel.

2

Daarna schil je de appels (1 1/2) in kleine stukjes. Hou een halve appel apart, en snij dit in schijfjes om bovenop je cake te leggen (geeft een mooi zicht).

3

Voeg de appels, walnoten (grof gehakt of even gemixt), rozijnen aan het deeg toe. Spatel dit goed erdoor heen.

4

Neem een bakvorm, giet het beslag hierin. Werk af met nog wat appelschijfjes on top.

5

En bak in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 45 min.

Notes

Ik werk af met schijfjes appel aan de bovenkant, dit geeft een mooie toets aan je cake.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Zelf bananenbrood en toastjes maken met restjes zaden en pitten - Een Vorkje Meeprikken
    23 januari 2021 at 15:06

    […] nog wat gerichter. Ik voegde ‘appel’ toe aan de zoektermen. Uiteindelijk kwam ik bij deze appeltaart cake (klinkt al top), wat ik zelf een bananenbrood ben gaan noemen […]

    • Reply
      Sofia
      25 januari 2021 at 10:42

      Top!!

    Leave a Reply