Gezonde baksels

Appelmoes Cookies

Bakken zonder boter, eieren en suiker. Het kan! Dit zijn de gemakkelijkste koekjes ooit, en zoooo hemels lekker en luchtig. En ze bestaan uit niet veel ingrediënten..

Lekkere verse appelmoes

Het enige ‘harde’ werk 🙂 : je appels schillen en stoven. Je kan appelmoes kopen in een bokaal, maar daar zitten veel extra toegevoegde suikers in. Daarom maak ik mijn appelmoes zelf, véél lekkerder én gezonder. Probeer dit receptje zeker uit, ze zijn om van te smullen.

Appelmoes Cookies

Print Recipe
Serves: 12 koekjes Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 10 zoete kleine appels
  • - 100 amandelmeel
  • - 100 havermeel
  • - 4 eetlepels ahorn siroop (of honing)
  • - Handje amandelschilfers
  • - Handje rozijnen
  • - 2 theelepels kaneelpoeder (optioneel)
  • - Snuifje bakpoeder
  • - Kokosolie

Instructions

1

Ik schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in stukken.

2

Stoof de appeltjes in wat kokosolie tot wanneer ze zacht zijn, en doe de ahornsirop of de honing erbij.

3

Mix dit met je staafmixer tot een glad mengsel.

4

Daarna doe je de amandelmeel, havermeel, amandelschilfers en de rozijnen in een kom.

5

Doe de appelmoes erbij, en meng dit alles goed door elkaar.

6

Hou je van kaneel doe je hier wat kaneelpoeder bij en wat bakpoeder.

7

Neem vormpjes en doe je mengsel hierin,

8

Daarna stop je de koekjes in een voorverwarmde oven op 180* , ongeveer 40 minuten.

9

Haal ze uit de oven en laat ze nog even afkoelen.

Notes

Héééérlijk luchtig en smeurig! Mmmmmm!! * Tip: je kan dit perfect ook in een taartvorm doen, en zo bakken. Daar ben je vrij in.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply