Knabbels/ Ontbijt

Pimp je appel: appeltjes in de oven met pindakaas & banaan

Ik eet zo graag appeltjes, en vooral gebakken in de pan of in de oven. Dit recept is echt een makkelijke optie om je appel nog lekkerder te maken.

An apple a day, keeps the doctor away!

Je kan appels voor alles gebruiken: in muffins, cake/taart, pannenkoeken, … Maar gewoon puur zijn ze ook om van te smullen. Mijn favoriete zijn de zoete appels. Geen inspiratie voor je ontbijt of zin in eens iets anders als tussendoortje, dan is dit het ideale voor jou.

Appeltjes in de oven met pindakaas & banaan

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 1 zoete appel
  • - 2 eetlepels pindakaas
  • - 2 eetlepels kokosbloesemstroop
  • - 2 theelepels kaneel poeder
  • - 5 muntblaadjes
  • - Halve banaan
  • - Handvol nootjes
  • - Handvol besjes

Instructions

1

- Doe het klokhuis uit je appel, en snij de appel in schijfjes en leg op een bakplaat.

2

- Strooi er wat kaneel over en kokosbloesemstroop (honing, agavesiroop, ahornsiroop, ...)

3

- Stop de appeltjes in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 15 minuten.

4

- Snij de banaan in schijfjes.

5

- Als de appels zacht zijn, dan dresseer je ze op een bord, en giet je de pindakaas erover.

6

- Leg de bananen stukjes en de besjes erop.

7

En nu smullen maar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply