Diner

Vietnamees stoofpotje met rundsvlees

Ik ben dol op de Aziatische keuken. Ik at dit gerechtje eens op restaurant. Ik heb mijn eigen draai gegeven aan dit gerecht en het gezonder gemaakt.

Bij het stoofvlees maakte ik een pittige bruine rijst mengeling, gegrilde herfst groenten en peertjes uit de oven klaar.

Smakelijk!

Sofia x

Vietnamees stoofpotje met rundsvlees

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 2u30min

Ingredients

  • - 800 gram rundsstoofvlees
  • - 1 grote ui
  • - 1 teentje look
  • - 1 rode peper
  • - 2 el boekweit meel
  • - 1 stengel citroengras
  • - 2 cm verse gember
  • - 400 ml kokosmelk
  • - 250 ml runderbouillon
  • - 1 verse limoen (sap)
  • - 2 el vissaus
  • - 2 el ketsjap (zoet)
  • - 1 el stevia of andere zoetstof
  • - 2 el kruidemix: komijn, kaneel, gember, zoethout, steranijs (ik haalde de mix bij Dille en Kamille)
  • - 2 laurier blaadjes
  • - Olijfolie
  • - Peper en zout

Instructions

1

- Doe het vlees in een grote kom en voeg hier peper, zout en de boekweitmeel aan toe. Meng alles goed door elkaar.

2

- Schil en snij de ui en gember fijn. Snij het teentje look en de peper. De zaadjes verwijder ik niet. Wil je het niet pikant, kan je dit wel doen.

3

- Verwarm in een stoofpot de olijfolie en fruit de ui, look en de gember. Voeg ook de peper toe en schep dan het vlees in de pot. Laat dit rondom dichtschroeien en zet het vuur laag.

4

- Doe hier nu de kokosmelk en de bouillon bij. De stengel citroengras, laurier, kruidenmix, mogen er ook bij. Pers 1 limoen bij het vlees.

5

- Voeg de vissaus, ketjap, zoetstof en peper en zout eraan toe. Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes sudderen. Zeker 2uur.

6

- Wanneer het vlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het Vietnamees stoofvlees klaar.

7

- Ik maakte er volkoren rijst bij en bakte het met nog wat erwtjes en wat curry pasta aan in een pan om die pittige toets te krijgen in mijn rijst.

8

- Ook grilde ik verse peertjes en herfstgroenten in de oven om erbij te serveren. Herfstgroenten: butternut, spruitjes, bloemkool, wortel, boontjes. Alles in blokjes snijden, kruiden met peper, zout en nog wat van de kruidenmix. 30 minuutjes in de oven op 200 graden

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply